Katwijkse middelbare scholen ook weer open

Les met halve klassen en buiten sporten

Leerlingen van het voortgezet onderwijs mochten vanaf deze week ook weer naar school. Nog niet met allemaal tegelijk en ook niet met z’n allen in één lokaal. Dat blijkt uit navraag bij het Pieter Groen en Vakcollege Rijnmond.


Op Pieter Groen in Rijnsoever, de school voor mavo (vmbo theoretische leerweg), havo en vwo, kwamen alle eindexamenleerlingen al elke dag naar school. De overige leerlingen komen vanaf dinsdag per jaargang één dag per week naar school. De leerlingen uit dezelfde klas worden verdeeld over twee klaslokalen. De pauzetijden zijn gesplitst voor de examenleerlingen en andere leerlingen. De blokuren Lichamelijke Opvoeding (twee uur achter elkaar) zijn buiten als het weer dit toelaat.

Op Vakcollege Rijnmond aan de Louise de Colignylaan in Katwijk kwamen klas 1, 2 en 3 nu al minimaal twee keer per week naar school voor praktijkgerichte lessen. De examenleerlingen (klas 4) komt elke dag naar school. Vanaf komende maandag (8 maart) komen klas 1, 2 en 3 met halve klassen om de dag naar school voor alle vakken. De pauzetijden zijn gesplitst voor onderbouw en bovenbouw. Op beide scholen gelden uiteraard de algemene coronaregels, dus 1,5 meter afstand houden, mondkapjes dragen en handen desinfecteren bij binnenkomst.