Afbeelding
Foto: pr

Corona-update Katwijk


Lichte daling besmettingen

Er was afgelopen week opnieuw een lichte daling van het aantal besmettingen in Katwijk. Er werden bij de GGD Hollands Midden 151 nieuwe besmettingen gemeld (zie diagram). Een week eerder was er ook sprake van een lichte daling. Er werden vorige week drie Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis; niemand is overleden in Katwijk aan het virus.

Afgelopen maandag zijn 18 Katwijkers positief getest en afgelopen dinsdag 12. Er werd één Katwijker opgenomen in het ziekenhuis; twee plaatsgenoten overleden dinsdag aan Covid 19,

Regio

In de week van 22 tot 28 februari zijn in de regio Hollands Midden totaal 14.882 personen, waaronder 1.530 kinderen onder de 10 jaar, getest in de corona teststraten van de GGD. In totaal testte 8,7% positief, opnieuw een daling in vergelijking met vorige week. 'Dat is goed nieuws', meldt de GGD afgelopen dinsdag.

In de commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen zijn 1.450 personen uit Hollands Midden positief getest op corona. Afgelopen week overleden 17 personen uit onze regio aan de gevolgen van het coronavirus.

In totaal zijn 38.118 mensen uit Hollands Midden gevaccineerd. Dat is 4,2% van de inwoners van Hollands Midden. Op dit moment worden 80-plussers en zorgpersoneel gevaccineerd. De GGD Hollands Midden vaccineert op drie locaties: Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn.

Sinds zondag 28 februari worden ook zorgmedewerkers uit de wijkverpleging uitgenodigd voor vaccinatie. Zij worden gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin.