Bibliotheekleden kunnen boeken reserveren of een verrassingstas aanvragen. | Foto: pr
Bibliotheekleden kunnen boeken reserveren of een verrassingstas aanvragen. | Foto: pr Foto: pr

Bibliotheek actief met Afhaalservice en digitaal aanbod

De bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg blijven nog wat langer gesloten. Helaas, want in de bieb missen ze de mensen en de mensen missen de bibliotheek. Maar gelukkig is er toch contact mogelijk. Via de social media-kanalen en de nieuwsbrief van de bibliotheek, door mee te doen aan een online activiteit en natuurlijk via de Afhaalbieb.


Leden van de bibliotheek kunnen boeken reserveren of een verrassingstas aanvragen via een speciaal aanvraagformulier op de website. De aangevraagde boeken kunnen worden afgehaald bij de Hoofdbibliotheek: van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Kijk voor de speciale spelregels zoals onder meer lenerspas meenemen, mondkapje dragen etc. op de website van de bibliotheek. Met deze Afhaalservice zorgen de bibliotheekmedewerkers ervoor dat mensen kunnen blijven lezen, zeker in deze tijd.


Digitale aanbod

Ook is er natuurlijk nog steeds het uitgebreide digitale aanbod van de bibliotheek. De online bibliotheek heeft een schat aan e-books en luisterboeken via de app of op www.onlinebibliotheek.nl. Bibliotheekleden kunnen ook online leren. Via de website van de bibliotheek zijn er meer dan 160 gratis online cursussen te volgen die zijn samengesteld door professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz.

Verder zijn er regelmatig activiteiten die online plaatsvinden zoals bijvoorbeeld de pop-up groene leesclub. En wat te denken van de TijdschriftenBieb? Met deze app kunnen bibliotheekleden gratis tijdschriften lezen op hun telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine.


Nog even volhouden en hopelijk tot snel in de bibliotheek.



Leonie van Mierlo

Katwijkse schrijft over vrouwelijk leiderschap

‘Gelijkspel wint’. Dat is de titel van het nieuwe boek van de in Katwijk geboren en getogen Leonie van Mierlo over de kracht van (gender)diversiteit en inclusief leiderschap.

Met meer vrouwen in leiderschapsteam gaan organisaties aantoonbaar beter presteren. Toch loopt Nederland internationaal zwaar achter. ‘Gelijkspel wint’ is een actueel en toegankelijk geschreven managementboek dankzij interviews met meer dan 60 inspirerende Nederlandse leiders en experts (M/V).


Het tijdperk van masculien en hiërarchisch leiderschap is volgens Leonie van Mierlo (55) voorbij. De werkvloer snakt naar feminisering en inclusief leiderschap, waarin mannen en vrouwen elkaar binnen diverse team versterken en medewerkers de kans krijgen om op de werkvloer zichzelf te zijn en hun talenten maximaal kunnen inzetten.

Volgens Van Mierlo zou de wereld niet meer moeten gaan om winnen en verliezen: ‘We kunnen als samenleving, maar ook als organisaties, alleen succesvol zijn als alles en iedereen mee mag doen: van Planet en Profit tot People. We weten dat organisaties beter functioneren met diverse teams, maar vrouwen krijgen, zeker als het gaat om het verkrijgen van topposities, onvoldoende eerlijke kans. Daarmee blijft belangrijk potentieel onbenut. Met ‘Gelijkspel wint’ wil ik een lans breken om feminiene waarden- en leiderschap op de werkvloer te omarmen en biedt ik handvatten hoe organisaties diverser en inclusiever kunnen worden. We moeten het probleem niet bij vrouwen neerleggen maar systemisch oplossen. Met gelijkspel winnen we allemaal.’

‘Gelijkspel wint' is doorspekt van inspirerende en openhartige interviews met meer dan 60 topmanagers en experts, die het verhaal overtuigend illustreren. Van een studente Artificial Intelligence tot minister Sigrid Kaag.