Een zogenoemd ‘samengesteld’ gezin. | Foto: pr.
Een zogenoemd ‘samengesteld’ gezin. | Foto: pr. Foto: pr

Themabijeenkomst Marente

Gedragsverandering bij dementie

Als mantelzorger van iemand met dementie kan het moeilijk zijn om te zien dat iemand zijn gedrag verandert. Wat is onbegrepen gedrag, hoe ontstaat het en hoe gaat u er mee om?


Zorgorganisatie Marente leert u het tijdens de online bijeenkomst ‘Gedragsverandering bij dementie’ op woensdag 10 maart van 19.30 tot 21.00 uur. Tijdens deze avond wordt uitgelegd wat onbegrepen gedrag bij dementie is, waar het vandaan komt en hoe u er mee om kunt gaan.

Door meer te weten te komen over dementie, ontstaat er meer begrip en kan men beter inspelen op veranderend gedrag. Dit heeft een positief effect op de interactie met iemand met dementie. De professional van Marente deelt graag haar kennis en vaardigheden met de deelnemers. Deze themabijeenkomst is ook zinvol voor vrijwilligers in de zorg.


Informatie/aanmelden

Aanmelden kan tot 4 maart, u ontvangt van ons een link waarmee u toegang krijgt tot de online bijeenkomst. Voor meer informatie en aanmelden kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Ledenservice Marente via telefoonnummer 071 409 32 23.


Kijk voor meer informatie op

www.marente.nl/school



Gezocht: voor Raad van Advies MDT

Jongeren met een mening

Er zijn veel organisaties die het lastig vinden om jongeren te bereiken. Misschien herken je dat ook wel dat organisaties compleet de plank misslaan en jou totaal niet aanspreken?


Wil jij meedenken hoe organisaties jou, als jongere, beter kunnen begeleiden? Wil jij meedenken over hoe de communicatie beter kan worden afgestemd op jou? En wil jij je in zetten voor een goed project?

Welzijnskwartier Katwijk is op zoek naar vijf jongeren tussen de 14 en 27 jaar die een mening willen geven, leergierig zijn en willen meedenken. Je hoeft geen ervaring te hebben. Jongeren kunnen zich opgeven bij projectleider MDT Peggy - www.welzijnskwartier.nl/mdt

MDT

MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd, waarbij jongeren in hun talent investeren, mensen ontmoeten en iets goeds doen.

In februari zijn de eerste groepen in Katwijk en Lisse gestart. In september start de volgende rond voor: Katwijk, Hillegom, Teylingen en Noordwijk.


Simultaan aan het programma is de Raad van Advies. Je hoeft niet deel te nemen aan MDT om in de Raad van Advies te gaan.


Wat levert het op?

Interessante trainingen;

een extra titel op je CV;

uitbreiding van het lokale netwerk (handig voor een bijbaan of stage)



Online CJG-bijeenkomst ‘Samengestelde gezinnen’

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiden organiseert op 9 maart een themabijeenkomst over samengestelde gezinnen voor ouders die met hun kinderen een samengesteld gezin vormen of gaan vormen.


Tijdens de bijeenkomst geeft Margarita Bernal, stiefcoach/relatietherapeut bij Stiefgoed Leiden informatie over het vinden van je weg in de uitdagende en bijzondere situatie van een samengesteld gezin. Ze legt uit wat de fases van een samengesteld gezin zijn, je rol binnen het gezin, hoe je het beste om kan gaan met je stiefkinderen, met je ex-partners en hoe je elkaar als partners kan steunen.


Deze bijeenkomst is voor stellen die binnenkort gaan samenwonen of inmiddels samenwonen, maar verbetering willen in de wijze waarop het gezin functioneert.


Aanmelden

De bijeenkomst is online via zoom op 9 maart van 19.30 tot 21.30 uur en is gratis. Aanmelden kan via

www.cjgcursus.nl