De winnende sneeuwpop van Jaap Ros uit Katwijk. | Foto: pr
De winnende sneeuwpop van Jaap Ros uit Katwijk. | Foto: pr Foto: pr

Winnaars sneeuwpoppenwedstrijd

We hadden het kunnen bedenken, maar er is overweldigend gereageerd op de (corona)sneeuwpopwedstrijd van Uitgeverij Verhagen. Het overtrof de stoutste verwachtingen.


En wat een verscheidenheid; maak daar maar eens een keuze uit. De e-mails met de mooiste foto's kwamen van alle kanten, van Katwijk tot Lisse en van Hillegom tot Oegstgeest. De mooiste en vindingrijkste variaties kwamen binnen. Werd het corona of carnaval. Sneeuwpoppen met mondkapjes, families anderhalve meter uit elkaar, op een balkon, achter de spijlen, omdat de makers de deur niet uit mochten. Met een flinke slok op, omdat je dan geen mondkapje voor hoeft of gewoon op zijn kop, uitgevloerd na carnaval.


De jury had het er moeilijk mee. Eigenlijk verdient iedereen een prijs, want Uitgeverij Verhagen en de lezers hebben kunnen genieten van alle leuke bijdragen. Even wat anders in deze coronatijd. De winnaars van de sneeuwpoppenwedstrijd komen uit Teylingen en Katwijk. De ski- of snowboardles van Skicentrum Teylingen, zo gauw dit prachtige centrum weer open mag, gaat naar de prachtige selfie ‘Glaasje op' uit Teylingen van Celina de Winter. De iPhone gaat naar ‘Kleintje Kappie' van Jaap Ros in Katwijk. De winnaars krijgen bericht.