ZOA Werkgroep Katwijk stelt de jaarlijkse actie ‘Wandelen voor Water’ twee maanden uit. | Foto: pr
ZOA Werkgroep Katwijk stelt de jaarlijkse actie ‘Wandelen voor Water’ twee maanden uit. | Foto: pr Foto: Gerard de Jong

Wandelen voor Water uitgesteld naar 19 mei 2021

De jaarlijkse actie ‘Wandelen voor Water’ van de ZOA, die op 17 maart gehouden zou worden, gaat niet door. Voorlopig is de actie verplaatst naar woensdag 19 mei, als de vergunning daartoe verleend wordt. Inmiddels hebben 7 scholen hun medewerking toegezegd.

Ook dit jaar stapt ZOA, helaas noodzakelijk, weer over van de huis-aan-huiscollecte naar een thuiscollecte.

In de week van 29 maart t/m 3 april zal de collecte online plaatsvinden, vanuit huis met de digitale collectebus.

Verder in maart hoort u meer hierover hoe u mee kunt collecteren.

ZOA-werkgroep Katwijk organiseerde vorig jaar 13 maart, vlak voor de eerste lock-down, voor de elfde keer de actie ‘Wandelen voor Water’. Daarbij lopen leerlingen uit de groepen 7 en 8 van Katwijkse basisscholen zes kilometer met een rugzak met 6 liter water.

Leerlingen worden zo bewust gemaakt op het tekort van drinkwatervoorzieningen in arme landen. Scholen daar beschikken niet over schoon drinkwater. Ook ontbreken sanitaire voorzieningen. De kennis over hygiëne is erg laag, waardoor het gevaar voor ziekte op de loer ligt. Vorig jaar haalden de 430 deelnemende leerlingen via sponsoring zo'n 15.500 euro op voor een water- en sanitairproject van ZOA in Burundi. Voor informatie over de acties mail naar ZOA Werkgroep Katwijk: mcvduijn@planet.nl