De buitensportclubs gaan geen marktconforme huur betalen. | Foto: archief
De buitensportclubs gaan geen marktconforme huur betalen. | Foto: archief Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Geen marktconforme huur voor sportaccommodaties

De gemeente gaat geen marktconforme huur vragen aan verenigingen voor het gebruik van de sportaccommodaties. Dat laat burgemeester Cornelis Visser weten naar aanleiding van een vraag die al in juni 2017 is gesteld bij de behandeling van de beleidsnota Vastgoed.


De suggestie werd gedaan, omdat de gemeente bij het verhuren van ander gemeentelijk vastgoed wel zo’n marktconforme moet vragen. ’De mogelijkheid is onderzocht en gebleken dat een marktconforme huur voor sportaccommodaties geen passende methode is. In het geval van buitensportaccommodaties is er geen sprake van een economische markt, in de zin van vraag en aanbod, zoals bij ander vastgoed wel het geval is’, antwoordt de burgemeester in zijn brief aan de gemeenteraad.


Het college houdt daarom vast aan de methode om vooralsnog een percentage van de jaarlijkse kostprijs als huurprijs te hanteren. Het college laat wel onderzoeken of de hoogte van de huur gebaseerd kan worden op de financiële draagkracht van verenigingen. Dat is vorig jaar bij de bezuinigingsvoorstellen door het college geopperd.

De burgemeester zegt toe de raad daarover te informeren als daar meer over bekend is.