Husselen

Z

e komen er weer aan: de landelijke verkiezingen. Tenminste, vooralsnog staan die gepland op 17 maart, maar in deze tijden weet je nooit of iets doorgaat, open gaat, dicht gaat, voor 21.00 uur binnen moet zijn of eigenlijk misschien toch maar niet, of iets waanzin is of waarheid.


Ik zie maar weinig lichtpuntjes deze dagen. Die afgelopen dinsdagavond aangekondigde zogenaamde versoepelingen geven nauwelijks licht in de tunnel die vooralsnog alleen maar langer lijkt te worden.

Op 6 januari begonnen de vaccinaties in Nederland. Afgelopen zondag waren er een miljoen prikken gezet. Het gaat dus nog maanden duren, voor iedereen die dat wil, is gevaccineerd.

Van een van de kinderen is een fiets gestolen. Heb je ‘m wel dubbel op slot gezet, vraag ik, na een nette krachtterm te hebben geuit. Het antwoord: ja, duh! Ik zet ‘m altijd vast met die ketting.

Blijkt dat een ketting te zijn die vastzit in het slot, waarvan dieven gewoon een loper hebben! Dus aan die ketting heb je helemaal niks!

En nu de middelbare scholen volgende week een beetje opengaan, mot er dus een andere fiets komen. Met een slot en een aparte fietsketting. Alsof het geld op m’n rug groeit.

Zware kost inderdaad. Om te voorkomen dat u en ik wegzakken in een coronadepressie, ben ik me een beetje gaan verdiepen in de verkiezingen. In de titels van de verkiezingsprogramma's om precies te zijn. Daar kreeg ik weer een beetje hoop van.

Hussel ze door elkaar en je krijgt de volgende opwekkende tekst. Een tekst waarvan je denkt, misschien komt het allemaal ooit weer goed.


In vertrouwen.

Het gaat om u.

We moeten nu doorpakken.

Voor een nieuw begin.

Voor een eerlijker en fatsoenlijker Nederland.

Voor een betrouwbare en dienstbare overheid.

Voor een sterke en eerlijke economie.

We gaan samen aan de slag.

En kiezen voor wat écht telt.

Het is tijd voor nieuw realisme.

Idealisme is het nieuwe realisme.

Nieuwe keuzes voor een nieuwe tijd.

We laten iedereen vrij, maar niemand vallen.

Het juiste antwoord.

Stel een daad.


Laten we allemaal een daad stellen en gaan stemmen op 17 maart. Zeg niet, dat uw stem niks uitmaakt. Kijk naar Willem Engel van Viruswaarheid. Niet dat ik het eens ben met hem, maar hij laat zien dat hij een verschil kan maken. Kijk naar de inzet van twee Kamerleden die de hele toeslagenaffaire aan het licht brachten. Ook zij maakten wel degelijk het verschil.

‘Iedere stem telt’ mag dan een cliché zijn, maar het klopt wel.

En zet vooral uw fiets met twee sloten vast.

criticaster@katwijkschepost.nl