Afbeelding
Foto: pr

Corona-update Katwijk


Aantal besmettingen iets lager

Het aantal besmettingen in Katwijk is vorige week in vergelijk met een week eerder iets gedaald. Er werden vorige week 178 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD Hollands Midden. Een week eerder waren er dat 187 (zie diagram). Er werden vorige week geen Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis, maar er overleden er wel 2 aan het COVID 19-virus.

Afgelopen maandag werden 25 nieuwe besmettingen gemeld en afgelopen dinsdag 10. Er werden ook 3 Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis.

Problemen met vaccinatieafspraken

De GGD Hollands Midden kreeg afgelopen week te horen dat sommige 80+’ers niet in Leiden terecht konden voor hun vaccinatieafspraak. Mensen die belden kregen te horen dat er de komende twee maanden geen plek zou zijn. Dat bericht klopt niet.

De GGD heeft vastgesteld dat er een fout in het afsprakensysteem stond. Deze fout is inmiddels hersteld. Hierdoor is het weer mogelijk om in Leiden gevaccineerd te worden.

Heeft u een vaccinatieafspraak staan in een andere stad dan Leiden, maar wilt u toch graag in Leiden gevaccineerd worden? Dan kunt u contact met de GGD opnemen via het telefoonnummer dat in uw uitnodigingsbrief staat.

U geeft dan aan dat u uw afspraak graag om wilt plannen naar Leiden. Dit geldt zowel voor uw eerste als uw tweede vaccinatieafspraak.