Paasgroeten-actie 2021

In de periode rondom Pasen worden landelijk diverse acties gehouden. Eén ervan is de paasgroetenactie die door de Protestante kerken wordt georganiseerd. Ook de Open Hof Kerk uit Katwijk aan den Rijn doet daaraan mee.


‘Kent u een gevangene in Nederland? Dan weet u hoe belangrijk het is om contact met hem of haar te onderhouden. Vanuit de Open Hof doen we daarom mee om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk gevangenen in Nederland met Pasen een kaartje krijgen. Iedereen – ook u – kan aan deze actie meedoen’, vertelt een van de leden van de Open Hof Kerk.


‘Voor de actie is een speciale kaart gemaakt die door gevangenen zelf ontworpen is. De paaskaart bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een kaart voor de gevangene zelf. Het tweede deel is een kaart, die een gedetineerde zelf kan sturen naar een ander.’



Groet van 3 regels of max. 30 woorden

Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten met Pasen tijdens de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld.


Doet u mee? Stuur uw groet van ongeveer 3 regels of max 30 woorden naar kwassens@gmail.com. ‘Wij schrijven dan uw wens of bemoediging op de kaart en zorgen er voor dat de kaart met Pasen aan een gevangene wordt overhandigd. U kunt ons tot 3 maart 2021 mailen.’

Wilt u meer weten over de actie, kijk dan op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie.