KRB annuleert ook SAR Katwijk 2021

De Katwijkse Reddingsbrigade heeft het jaarlijkse (redding-)evenement Seach and Rescue (SAR) Katwijk, dit jaar gepland op 3 juli, geannuleerd. De gevolgen van de coronacrisis stelt de organisatie niet in staat om dit evenement dit jaar door te laten gaan.


‘Buiten het feit dat SAR Katwijk grote publieksstromen in Katwijk op gang brengt, kunnen ook belangrijke deelnemers als de ambulancedienst, politie en andere ‘front line’ hulpverleners in de coronacrisis niet worden aangesproken voor een evenement als deze’, aldus de organisatie.


Demonstraties

Tijdens SAR Katwijk tonen diverse hulpverleningsinstanties hun kunnen op het gebied van reddingswerk in een kustplaats als Katwijk. Het evenement trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers, die van dichtbij live kunnen genieten van diverse demonstraties op zee, strand en op de Katwijkse Boulevard. Tevens is er op de zuid-Boulevard een helikopterlandplaats opgesteld en is er een ‘static show’.


De organisatie richt zich nu op SAR Katwijk 2022, die op zaterdag 2 juli 2022 staat ingepland. Daarnaast is er het jaar daarop, in 2023, een zeer speciale editie plaats van SAR Katwijk, dit in verband met het 100-jarig bestaan van de Katwijkse Reddingsbrigade. Het organisatiecomité beraadt de zich nog op een kleine online variant van SAR Katwijk voor het jaar 2021, maar dat is echter nog niet zeker.




Gratis GeZZond Check

Gezondheid is kostbaar, maar hoe gezond bent u eigenlijk? Om hier inzicht in te krijgen organiseert Marente in samenwerking met Zorg en Zekerheid de GeZZond Check, geheel volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. Deze Check is één maal per twee jaar gratis wanneer u bij Zorg en Zekerheid aanvullend verzekerd bent. Maak een afspraak. Dit is de kans om in 45 minuten een betrouwbaar beeld te krijgen van uw gezondheid.


Tijdens deze GeZZond Check wordt uw cholesterol, uw bloedsuikergehalte en uw bloeddruk gemeten. Uw longfunctie wordt besproken en uw lengte en gewicht (BMI) worden gecheckt. De testen worden uitgevoerd door een gediplomeerd verpleegkundige, zodat u verzekerd bent van een deskundig en betrouwbaar resultaat.

Daarnaast krijgt u een vragenformulier over uw gezondheid en die van uw familie. Op basis van de resultaten ontvangt u direct een vrijblijvend en persoonlijk advies. Natuurlijk wordt uw privacy hierbij volkomen gewaarborgd. De GeZZond Check kan eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht brengen, zodat u hier tijdig iets aan kunt doen. Voorkomen is immers beter dan genezen!


De GeZZond Check wordt afgenomen in een hygiënische en veilige ruimte. Er wordt gewerkt volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. Onze medewerkers houden 1,5 meter afstand en mijden fysiek contact. Wanneer fysiek contact onvermijdelijk is wordt gebruik gemaakt van beschermingsmiddelen.


Voor meer informatie of een afspraak voor een GeZZond Check kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur contact opnemen met de afdeling Ledenservice via telefoonnummer 071 - 409 32 23 of e-mailadres ledenservice@marente.nl. Voor meer informatie of direct aanmelden kunt u ook terecht op de website: www.marente.nl/check