50 corona-overlijdens in Katwijk

In Katwijk zijn tenminste 50 mensen overleden door het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Hollands Midden. Op het dashboard van de GGD worden 50 overledenen gemeld in Katwijk, maar dat kunnen er ook meer zijn.


De GGD laat weten dat de cijfers niet compleet zijn, omdat vorig jaar aan het begin van de pandemie veel mensen niet getest zijn, maar vermoedelijk wel zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Vorig jaar overleden volgens het CBS 625 inwoners van Katwijk. Dat zijn er 93 meer dan in 2019 (532), een stijging van 14,88 procent.



Cijfers niet compleet

‘Vreselijk’, zegt burgemeester Cornelis Visser daarover. ‘Het bewijst dat het ernstiger en heftiger is dan dat sommige mensen denken. Voor een grote groep valt het mee, maar er is ook een groep die wel naar het ziekenhuis moet of komt te overlijden. Ook op jongere leeftijd.’


Katwijk steekt er in de regio negatief met kop en schouders boven uit. Zo zijn er in Leiden (met een dubbel inwoneraantal) ‘maar' 60 personen overleden aan de gevolgen van het virus. Ook het aantal besmettingen in Katwijk blijft relatief hoog.

Katwijk heeft als enige gemeente in de regio Hollands Midden meer dan 250 besmettingen per 100.000 personen.