Nabestaandencafé

Online bijeenkomst

Het Nabestaandencafé organiseert op zondag 7 maart van 14.30 tot 15.30 uur een online-bijeenkomst over rouw na het overlijden van een partner.


De bijeenkomst is interactief. Er is ruimschoots gelegenheid voor bezoekers om ervaringen met lotgenoten en vrijwilligers uit te wisselen en te delen.

Gastspreker is Hanneke Hortensius. Na het overlijden van haar partner schreef zij het boek Door het land van rouw. Aan de hand van het boek zal ze vertellen over haar zoektocht en worsteling, omdat alles anders werd, hoe ze een nieuwe identiteit moest vormen en haar leven opnieuw moest inrichten en over haar ervaringen met onderwerpen en vragen uit het dagelijks leven.


Aanmelden

Vooraf aanmelden is noodzakelijk door een bericht naar info@nabestaandencafeLeiden.nl o.v.v. naam, mailadres en telefoon. Degenen die zich hebben aangemeld, ontvangen een mail met een link voor toegang tot de bijeenkomst.


In digitale collecteweek

Ruim 1,2 miljoen euro op voor Hersenstichting

De eerste volledig digitale collecteweek van de Hersenstichting heeft 1.277.962 euro opgebracht. De opbrengst is ruim twee keer zo hoog dan in eerste instantie werd verwacht.


De eerste volledig digitale collecteweek van de Hersenstichting heeft 1.277.962 euro opgebracht. De opbrengst is ruim twee keer zo hoog dan in eerste instantie werd verwacht.

In totaal hebben bijna 18.000 Nederlanders een online collectebus aangemaakt en vrienden en familie gevraagd om te doneren.


De opbrengst wordt gebruikt voor het financieren van hersenonderzoek, zodat hersenaandoeningen beter behandeld kunnen worden en in de toekomst kunnen worden voorkomen.

De opbrengst is wel een paar ton lager dan het bedrag wat normaal bij de huis-aan-huis collecte wordt opgehaald. De online collectebussen blijven daarom actief. Mensen kunnen blijven doneren.


Ik collecteer voor…

De collecteweek van de Hersenstichting was dit van 1 tot en met 6 februari.?De gezondheid van de collectanten en gevers aan de deur stond voorop, waardoor de stichting heeft besloten om de collecteweek volledig online te houden.


Over Hersenstichting?

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z'n kop. En vroeg of laat raakt het iedereen. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen.


Er wordt geïnvesteerd in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen.


Meer informatie:?

www.hersenstichting.nl