Eindelijk controle op geluidsoverlast verkeer

Ingezonden n HVK


Vorig jaar april stelde Hart Voor Katwijk (HVK) al vragen waarom de mogelijkheden om geluidsoverlast door voertuigen te gaan controleren door de gemeente niet werd gebruikt.


Met name in de zomermaanden gaan de straten, en de inwoners, gebukt onder de exorbitante geluidsproductie van bijvoorbeeld grote groepen motoren. Maar ook verkeerd getunede auto’s of voertuigen met kapotte of illegale uitlaten zijn een grote ergernis voor bewoners.

Tijdens de informatieve raadssessie vorige week donderdagavond met politiekorpschef Peter Koot, werd duidelijk dat de politie inmiddels overgegaan is tot het aanschaffen van de benodigde materialen om hierop te gaan handhaven. Ook voor de uitvoering is speciaal opgeleide mankracht aangesteld.

HVK is blij met de positieve ontwikkelingen en ziet hiermee één van de verkiezingspunten uitgevoerd. Fractievoorzitter Gijsbert Schrijvers: ‘Het gaat niet alleen om de overlast zelf maar ook om de gezondheid. Geluidhinder kan gevolgen hebben voor je gezondheid.’


Slecht slapen

De GGD meldt dat de belangrijkste oorzaak van hinder van geluid auto’s, vrachtauto’s en brommers zijn.

Eén op de drie Nederlanders heeft ernstige hinder van verkeer. Gevolgen kunnen zijn dat men slecht slaapt, waardoor je minder goed uitrust, minder goed kunt opletten op het werk of op school of stress krijgt. ‘Vanuit dat oogpunt is het ook belangrijk dat deze overlast wordt aangepakt.’, aldus een tevreden Schrijvers.


Hulp nodig                met geldzaken?

Komt u wel eens geld te kort? Of zien uw geldzaken er heel anders uit vanwege de coronacrisis? Kortom, wilt u meer uit uw geld halen? Kijk dan eens op www.startpuntgeldzaken.nl/katwijk.


Inwoners van Katwijk vinden hier gratis geldplannen. Deze geldplannen kunnen anoniem ingevuld worden en geven direct aan welke concrete stappen genomen kunnen worden om uw geldsituatie te veranderen.

De geldplannen zijn een gratis service voor alle inwoners. Dus of u nu geld tekort komt of misschien wel juist geld over houdt. Er zijn verschillende geldplannen die u kunnen helpen bij de vraag die u hebt.


Hulp bij invullen

De geldplannen kunnen zelfstandig worden ingevuld. Toch kan het zijn dat u hulp nodig hebt hierbij. Verschillende organisaties in Katwijk als Grip op de Knip, Broodnodig, wijkteam, Budgetinformatiepunt (BIP), Formulierenbrigade, CJG en het Welzijnskwartier kunnen u ondersteunen bij het invullen van de geldplannen.

De geldplannen zijn ontwikkeld door Startpunt Geldzaken. Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) met Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de Stichting ter certificatie van financiële planners (FFP).