De voorlichting en controle op fietsverlichting blijft een belangrijke activiteit. | Foto: pr
De voorlichting en controle op fietsverlichting blijft een belangrijke activiteit. | Foto: pr Foto: pr

VVN Katwijk in 2020: door corona minder activiteiten

Verkeersveiligheid is ontzettend belangrijk voor een leefbare omgeving. Dagelijks zetten in heel Nederland duizenden enthousiaste mensen zich namens Veilig Verkeer Nederland vrijwillig in voor dit doel. Ook in Katwijk werkt VVN Katwijk aan de missie: iedereen veilig over straat.


Het coronajaar 2020 heeft ze beperkt in wat ze konden aanbieden. Desondanks heeft VVN Katwijk toch nog een aardig palet aan activiteiten kunnen ontplooien.


Het jaarverslag over 2020 van VVN Katwijk geeft een breed beeld van alle werkzaamheden van het bestuur en de ruim honderd vrijwilligers. Te lezen is dat VVN Katwijk niet bij de pakken is gaan neerzitten.


Serieuze uitdaging

‘De coronamaatregelen hebben ons daarbij in 2020 flink dwars gezeten. We konden drie belangrijke activiteiten niet uitvoeren: de praktische verkeersexamens, de dode hoek-trainingen en de scootmobieldag. De opfriscursus vond plaats in aangepaste vorm.’


‘Aangezien basisscholieren een heel belangrijke doelgroep zijn, heeft VVN Katwijk zich voorgenomen om de groep die in 2020 geen praktisch verkeersexamen kon doen en geen dode hoektraining kon bijwonen, in 2021 alsnog een examen en training aan te bieden. Dat wordt een serieuze uitdaging, want we hebben het dan over twee keer het gebruikelijke aantal van 800/850 kinderen. De scootmobielcursus kunnen we niet inhalen en de editie voorjaar 2021 moeten we mogelijk verplaatsen naar het najaar.’

Het jaarverslag over 2020 van VVN Katwijk geeft een zeer breed beeld van alle werkzaamheden van het bestuur en de ruim honderd vrijwilligers. Hier laten ze zien dat VVN Katwijk niet bij de pakken is gaan neerzitten. Op de website meer daarover.


Cijfers

Dat VVN Katwijk niet voor niets pleit voor een grotere verkeersveiligheid is af te lezen aan het gestegen aantal verkeersongevallen en de gevolgen hiervan. Landelijk waren er in 2019 661 doden met ook 21.700 ernstige verkeersgewonden.


Een 36 procent van de verkeersdoden verplaatste zich per auto, 31 procent per fiets en 6 procent per scootmobiel. De laatste groep groeit sterk.


Van de slachtoffers was 49 procent ouder dan 60 jaar, waarbij de 80-plussers de grootste risicogroep zijn. En 8 procent van de verkeersdoden is een twintiger. Bij de ernstig verkeersgewonden blijft het aandeel ouderen stijgen, met name onder fietsers en het sterkst bij 80-plussers.


De verkeerscijfers van Katwijk over 2020 maakt VVN Katwijk binnenkort. bekend.


Informatie

Voor meer informatie over VVN Katwijk op vvn.nl. Klik op ‘In je buurt', kies ‘Zuid-Holland' en ‘Katwijk'.