Prikkertjes

Op het prikbord met foto en tekst voor 8,50 euro

Zo'n prikkertje kan gaan over de geboorte van uw (klein)kind, een verjaardag, een jubileum, felicitaties voor het behalen van een (school)diploma, etc.


De tekst (max. 20 woorden) en foto (minimaal 1 Mb) kunt u e-mailen tot dinsdagochtend 10.00 uur naar receptie@uitgeverijverhagen.nl of brengen bij de receptie aan de Ambachtsweg 7a in Katwijk (bedrijventerrein 't Heen).

Betaling van 8,50 euro dient u te voldoen aan de receptie. Na betaling worden tekst en foto geplaatst.

Foto's kunnen op vrijdag na plaatsing weer aan de receptie worden opgehaald.

Kleine advertenties van particulieren worden alleen zonder foto of logo geplaatst.

Tekst: tot 25 woorden 10,50 euro; tot maximaal 50 woorden 21,- euro.


De redactie behoudt het recht om foto's of teksten zonder opgaaf van redenen te weigeren.



Goede startpositie opleidingen in techniek en zorg

Soms sluit de vraag van werkgevers niet goed aan op de competenties van werkzoekenden. We spreken dan van mismatch op de arbeidsmarkt. Deze mismatch zit niet alleen werkgevers en werkzoekenden in de weg, maar heeft ook nadelige consequenties voor de Nederlandse economie en samenleving als geheel.


Wanneer zich tekorten voordoen aan praktisch en specialistisch geschoolde vaklieden kan dat immers gevolgen hebben voor productie, dienstverlening en de aanpak van maatschappelijke uitdagingen zoals de schaarste op de woningmarkt of energietransitie.


Juiste opleiding

Kiezen van de juiste opleiding is dan ook van groot belang. UWV en SEO hebben daarom de arbeidsmarktpositie van mbo-opleidingen vanaf niveau 2 in beeld gebracht. Dit onderzoek heeft betrekking op de periode voorafgaand aan de coronacrisis.

Hoofdconclusie van het onderzoek is dat er grote verschillen blijken te bestaan in de arbeidsmarktpositie van mbo-opleidingen, zowel 1 jaar na afronding van de opleiding als 10 jaar later. Deze verschillen worden veroorzaakt door het opleidingstype, het niveau en de leerweg. Onderstaande figuren laten één van de gebruikte indicatoren voor arbeidsmarktsucces van starters afkomstig uit de beroepsopleidende leerweg (bol) zien.

Gemiddeld had 13 procent van de studenten die een bol-opleiding op niveau 2 afrondden en niet doorstudeerden na 1 jaar een vaste baan. De successcore voor gediplomeerden op niveau bol 3/4 lag na 1 jaar met 27 procent beduidend hoger. Het onderzoek maakt tevens duidelijk dat vooral bol-opleidingen gericht op de zorg en bouw/techniek een goede tot zeer goede startpositie bieden.