Barry en Jan na het huwelijksaanzoek op de Dorpsweide. | Foto: pr
Barry en Jan na het huwelijksaanzoek op de Dorpsweide. | Foto: pr Foto: pr

Huwelijksaanzoek in de Dorpsweide: Jaaaa

Terwijl vorige week de temperatuur daalde, steeg bij de Valkenburgse inwoners de ijskoorts. Er werd fanatiek gemeten hoe dik het ijs was en voorzichtig werden de eerste stapjes op de slootjes gezet. In het weekend was het dan ook volop schaatsen en ijspret op het water. Zo ook in de Dorpsweide, waar vanaf het balkon van de woonboot van Barry en Jan de koek en zopie werd verzorgd.


Op dit gezellige ijspleintje, tegenover de dierenweide, was het goed toeven in de zon en uit de wind.


Wintersport

Jong en oud verzamelden zich op gepaste afstand om te genieten van een warm drankje of juist een ijskoud borreltje. Terwijl de muziek uit de boxen schalde, waande iedereen zich even op wintersport. Kinderen vermaakten zich op sleetjes en glij-ijzers of speelden in de sneeuw.

De ouderen kletsten gemoedelijk met elkaar, nippend aan de glühwein.

Elly de Mooij had een avond lang in de keuken gestaan met pannen vol spliterwten en karbonades. Samen met haar schoondochter voorzag ze de hongerige schaatsers, die inmiddels vanaf de Rijn kwamen aangesneld, van een heerlijk bakje snert. Met extra worst voor de liefhebber.
Het was voor iedereen een welkome afleiding om een weekend te hebben vol met vertier en gezelligheid.

Aan het eind van de zondagmiddag kwam de dooi opzetten. Terwijl de laatste hap snert uit de pan werd gelikt en de mensen moe en voldaan huiswaarts keerden, was er nog een geheime missie aan de gang.


Jaaaaa

In het diepste geheim werden er talloze fakkels, kaarsen en rode rozen neergezet op het veldje bij de Rijn. De mannen van de woonboot deden tegen de avond nog een afsluitend wandelingetje over het ijs. Nietsvermoedend werd Barry meegelokt, en ten midden van honderden lampjes ging zijn Jan op de knieën.

Het was een overduidelijk JA!! En met champagne en romantische muziek werd er onder luid applaus geproost op de liefde.