Verkeersregelaar voor fietsers bij omleiding N206

Vanaf deze week is er op het kruispunt van de Hoofdstraat met de Marinus Poststraat in Valkenburg een verkeersregelaar aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.


Het kruispunt is onderdeel van de fietsomleiding die in verband met de afsluiting van het fietspad in de parkstrook langs de N206 is ingesteld.


De verkeersregelaar wordt vooral ingezet ten behoeve van het schoolverkeer.


Voorlopig wordt de verkeersregelaar drie weken ingezet: voorafgaand aan de voorjaarsvakantie en erna, op de dagen dat de bassischolen open zijn.

De verkeersregelaar begeleidt tussen 08.00 uur en 09.00 uur het verkeer, met name in verband met de fietsers naar de basisscholen De Dubbelburg en De Burcht.


Na deze 3 weken wordt er geƫvalueerd of de inzet van de verkeersregelaar een succes was. Als dat zo is, dan zullen de gemeente, aannemer Boskalis en de provincie Zuid-Holland tijdens de aanleg van de RijnlandRoute vaker een verkeersregelaar inzetten op deze locatie. Dit zal dan op gerichte momenten gebeuren, zoals bijvoorbeeld in de week na schoolvakanties.


Meer informatie vindt u op
www.rijnlandroute.nl



Start werkzaamheden Oeverpolder

Gemeente Katwijk werkt tot en met 26 februari aan de herinrichting van het gebied rondom het nieuwe huurappartementencomplex Oeverpolder, gelegen aan de Jaap Bergmanstraat in de wijk Hoornes.


Er worden parkeerplaatsen buiten de hoofdrijbaan aangelegd en enkele wegen worden opnieuw bestraat.


Er wordt een omleiding ingesteld door het eenrichtingsverkeer in de Jaap Bergmanstraat tussen nrs. 66 en 116 tijdelijk op te heffen.


In de week van 22 februari tot en met 26 februari zal de rijbaan worden bestraat in het roze vak. Het aanliggende parkeerterrein blijft bereikbaar.


De Mr. J.J.L. van der Brugghenschool, gelegen aan de Schimmelpenninckstraat 8, is tijdens de werkzaamheden beter bereikbaar via de Schimmelpenninckstraat.


Houd rekening met enige verkeershinder en mogelijke vertraging van de werkzaamheden.



Aanleg fietspad Westerbaan

Langs het duingebied tussen de Westerbaan-Cantineweg en -Laan van Nieuw-Zuid wordt een fietspad (met wandelpad) aangelegd.


De verkeerssituatie rondom de Laan van Nieuw-Zuid, Duindoornlaan en Lijsterbesstraat is aangepast.