Afbeelding
Foto: pr

Corona-update Katwijk

Toename aantal besmettingen

Het aantal besmettingen met corona in Katwijk is afgelopen week weer toegenomen. Er werden vorige week 187 nieuwe besmettingen met COVID-19 gemeld bij de GGD Hollands Midden. In de twee weken daarvoor waren er dat 175 (zie diagram). Er werden vorige week ook drie Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis en er overleden maar liefst vijf plaatsgenoten aan het virus.

Afgelopen maandag werden opnieuw 24 Katwijkers positief getest en afgelopen dinsdag 18.


Er zijn inmiddels, sinds er vorig jaar maart getest wordt, 5.588 Katwijkers positief getest op het virus. Er zijn 89 Katwijkers opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en 48 plaatsgenoten overleden aan COVID-19.


Vaccinatie op uitnodiging

In het NOS-journaal van afgelopen zondag is het beeld ontstaan dat mensen ook zonder afspraak terecht kunnen voor vaccinatie. Dat is onjuist. Alleen mensen met een uitnodigingsbrief kunnen een afspraak maken en moeten de brief kunnen laten zien. De GGD plant geen mensen in die niet tot de doelgroepen behoren die aan de beurt zijn. 'Het heeft dus geen zin om te bellen als u nog geen uitnodiging heeft ontvangen.'


Vaccinatielocaties

Er komen zeven vaccinatielocaties in de regio. Op het moment is er daarvan één in gebruik, in het Event en Convention Center ECC Leiden (voormalig Holiday Inn hotel) aan de Haagse Schouwweg in Leiden. De andere vaccinatielocaties gaan open als de vaccinaties beschikbaar zijn.


komen in Noordwijkerhout, Leiderdorp, Gouda, Alphen aan den Rijn, Bergambacht en Zuidplas. Die worden in gebruik genomen, zodra de vaccinaties beschikbaar zijn.


De zevende vaccinatielocatie is bekend; de vaccinatielocatie in Leiderdorp. De vaccinatielocatie komt in Sporthal de Bloemerd. Wanneer Sporthal de Bloemerd als vaccinatielocatie opengaat, is afhankelijk van de levering van vaccins. De GGD Hollands Midden start deze maand al wel met de opbouw van de locatie. We doen er alles aan om klaar te zijn om te gaan prikken wanneer er toch meer vaccins aan Nederland geleverd worden.

Op 1 maart opent de vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn. Dat is eerder dan verwacht. Dat komt doordat de voorraad landelijke vaccins versneld wordt ingezet.