Gemeente Katwijk lanceert HulpApp.nl bij Huiselijk Geweld

Gemeente Katwijk heeft afgelopen maandag een app in gebruik genomen waarmee inwoners snel de juiste hulp kunnen vinden bij een onveilige thuissituatie. Via www.hulpapp.nl kunnen slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling op een eenvoudige en duidelijke manier de weg vinden naar hulpinstanties die op het moment van hulp zoeken ook daadwerkelijk bereikbaar zijn.


De HulpApp is een initiatief van ervaringsdeskundigen op het gebied van huiselijk geweld.

Stichting De Juiste Schakel heeft het initiatief in samenwerking met de gemeente Zaanstreek-Waterland verder doorontwikkeld.



Op een eenvoudige en duidelijke manier de weg vinden naar hulpinstanties

Er zijn inmiddels goede ervaringen met de app opgedaan en ook Veilig Thuis en de politie ondersteunen het initiatief. De HulpApp verwijst naar hulpverlening via onder andere Veilig Thuis en Centrum Seksueel Geweld, maar heeft voor noodsituaties ook een directe link naar 112. Daarnaast zijn er contactgegevens opgenomen van bijvoorbeeld wijkagenten, lokale hulpverlening en lotgenotenverbanden. Tenslotte verwijst de app ook naar andere relevante diensten en organisaties zoals: het Babyhuis, het Sociaal wijkteam en het Repaircafé.


Ondersteunen

Wethouder Corien van Starkenburg: ‘In de media horen we vaker dat; doordat mensen veel thuis zitten, zonder werk komen te zitten, geldproblemen krijgen, veel stress ervaren etc. situaties van onveiligheid en geweld achter de voordeur toenemen. We zoeken naar manieren om mensen te ondersteunen en ze de juiste weg naar hulp te wijzen. De HulpApp is een middel dat bij uitstek, juist in deze tijd ingezet kan worden.’


Andere gemeenten

Momenteel maken drie gemeenten in de regio Holland Rijnland gebruik van de HulpApp. Naast de gemeente Katwijk zijn dat de gemeenten Alphen aan den Rijn en Leiden.

Als andere regiogemeenten (op termijn) ook interesse hebben kunnen zij zich eenvoudig aansluiten bij het initiatief. Op deze manier wordt het regionale bereik van de HulpApp nog verder versterkt.


Iedereen kan www.hulpapp.nl openen op de pc, laptop, tablet of telefoon, waarbij het uiterlijk hetzelfde blijft. De app is bovendien te vinden in de Google Play Store en de Apple Store. Bij het gebruik van de app wordt gevraagd de gemeentenaam in te voeren.




Webinars voor jeugdtrainers en coaches bij sportverenigingen

Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert twee webinars over het omgaan met jeugd op en om het sportveld. De webinars zijn voor alle sport-coaches, -trainers en -begeleiders uit Hollands Midden.


Bij training geven komt naast de organisatie en het technische en tactische stuk nog veel meer kijken. Hoe motiveer je en welke benadering heeft de meeste kans van slagen? Hoe maak je je training nog leuker?

Het webinar ‘Pubers zijn leuk’ en het webinar ‘Haal (nog) meer uit je training’ zitten vol met herkenbare voorbeelden, humor, inzichten en praktische tips en adviezen.


Webinar Pubers zijn leuk; donderdag 4 maart - 20.00 tot 21.00 uur.

Webinar Haal (nog) meer uit je training; maandag 12 april - 20.00 tot 21.00 uur.


Aanmelden voor de gratis CJG-webinars kan via www.cjgcursus.nl