‘De slag om het hart’

Wijkgemeenten Bethel en Rehoboth organiseren vanavond, donderdag 18 februari, een gezamenlijke thema-avond waar prof. dr. Herman Paul spreekt over zijn visie op secularisatie. Paul is hoogleraar Geschiedenis aan de universiteit van Leiden en enkele jaren verbonden aan de universiteit van Groningen met als leeropdracht Secularisatie Studies.


Volgens de schrijver van boeken als ‘De slag om het hart’ en ‘Shoppen in advent’ is secularisatie niet één op één gelijk aan kerkverlating, maar kan het ook kerkgangers treffen dat hun geloof verflauwt.


Het is een zaak van het hart en heeft vooral te maken met verlangen. In de ban van status, welvaart of geluk kunnen verlangens steeds wereldser worden, waardoor het verlangen naar God en zijn toekomst zomaar op de tweede plaats kan komen. Secularisatie is dan ook eigenlijk een strijd (een slag) om het hart.


Na de presentatie kunnen er via mail, whatsapp of chat vragen worden gesteld die vervolgens door de gastspreker worden beantwoord. Eén en ander gebeurt via livestream vanuit het Maranathacentrum in Katwijk en begint om 19.30 uur.

De link naar de uitzending is te vinden op www.hervormdkatwijk.nl