Afbeelding
Foto: pr

Online pop-up Groene Leesclub rond het boek ‘De tuinjungle’

Hoe leuk kan het zijn om in deze coronatijd een keer online met elkaar van gedachten te wisselen aan de hand van een actueel boek met als thema: Verbeter de wereld, begin in je tuin. Bibliotheek Katwijk en Natuurcentrum Katwijk sloegen de handen ineen en organiseren op maandag 15 maart om 20.00 uur een Pop-up Groene Leesclub. Doe je mee?


Eén keer online samenkomen rondom een ‘groen’ boek en met elkaar tips en ervaringen delen: dát gaan we doen. Als handvat voor deze groene ontmoeting is gekozen voor ‘De tuinjungle’ van de Engelse bioloog Dave Goulson. Het is een enthousiast pleidooi om in onze tuinen gif te weren, insecten en wormen te stimuleren en zo mee te werken aan natuurherstel. Ga er op 15 maart lekker voor zitten met een bakkie thee of koffie en praat mee in deze online Groene Leesclub.


Mini-natuurreservaat

Fysiek bij elkaar kan nu helaas niet. Maar... een pop-up online leesclub houden kan wél. In dit geval rondom het vlotte, begrijpelijke en soms humoristisch geschreven boek ‘De tuinjungle’, dat belangstellenden zeker zal inspireren om de eigen tuin om te vormen tot een mini-natuurreservaat.


Caroline van het Natuurcentrum en Evelien van de Bibliotheek leiden de online bijeenkomst. Door middel van een aantal vragen komt er een gesprek op gang en wisselen de deelnemers hun gedachten en ervaringen met elkaar uit. Ook als je het boek niet helemaal gelezen hebt, is dat geen probleem. Het gaat er vooral om met elkaar te praten over dit duurzame onderwerp en te kijken hoe je zelf tot actie kunt komen in je eigen tuin.


Meedoen

Heb je belangstelling, stuur dan snel een mailtje naar apauwels@bibliotheekkatwijk.nl. Je ontvangt dan een bevestiging met een simpele handleiding over het online platform Google Meet. Meedoen aan deze online leesclub is gratis en er is plek voor acht mensen.

Na aanmelding heb je ruim de tijd om in het boek te duiken dat bij de online Groene Leesclub centraal staat. Je kunt ‘De tuinjungle’ reserveren in de bibliotheek maar ook lezen als e-book via onlinebibliotheek.nl. Dan heb je het exemplaar gelijk beschikbaar om te lezen op je e-reader, tablet of telefoon. Je kunt het boek natuurlijk ook kopen via de lokale boekhandels.

Op 15 maart log je vervolgens om 20.00 uur in en deel je jouw inzichten, tips en ervaringen met de andere deelnemers aan de Pop-up Groene Leesclub.

Juist nu is lezen en praten naar aanleiding van een boek een prima afleiding en ontspanning. En over een relevant onderwerp als natuur en groen bij je eigen huis raak je nooit uitgepraat. Doe eens groen en meld je aan voor dit online initiatief van Natuurcentrum Katwijk en de bibliotheek.



Online Game Event Game in voorjaarsvakantie

Welzijnskwartier organiseert opnieuw een online game event op woensdag 24 februari met games ‘Minecraft’ en ‘Among us’.


Bij Among Us staat teamwork en verraad centraal en bij Minecraft ga je de strijd aan om elkaars kastelen te bestormen. Het event is voor alle jongeren in de Duin & Bollenstreek. De games zijn live te volgen via onze twitch-livestream op twitch.tv/ojcteylingen. Tijdens de voorjaarsvakantie kan je online mee gamen met vette games. Op 24 februari starten we om 14:00 met Minecraft Castle Wars, we gaan hiermee door tot 17:00. Om 19.00 uur starten met Among Us en zal het laatste potje om 22.00 uur gespeeld zijn. Tijdens deze spellen kun je ook nog eens kans maken om vette give-aways te winnen door mee te doen met leuke minigames tijdens de livestream. Uiteraard wordt dit tijdig aangekondigd, zodat iedereen een gelijke kans heeft om te winnen. Tijdens deze livestream is er ook de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan met Fe van Brijder. Zij kan al jullie vragen beantwoorden over alcohol, drugs of gamen. Vind je het vet om mee te spelen? Iedereen vanaf 10 jaar kan meedoen. Stuur een appje naar Jeroen op 06 13425430. Aanmelden kan tot 23 februari. Wil je niet meespelen, maar ben je wel benieuwd en wil je meekijken? Of vind je het gewoon leuk om weer eens de bekende gezichten van de jongerenwerkers uit de Duin- en Bollenstreek voorbij te zien komen. Dan kun je de livestream volgen via twitch.tv/ojcteylingen.