Een zogenoemd ‘samengesteld’ gezin. | Foto: pr.
Een zogenoemd ‘samengesteld’ gezin. | Foto: pr. Foto: pr

Online CJG-bijeenkomst ‘Samengestelde gezinnen’

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiden organiseert op 9 maart een themabijeenkomst over samengestelde gezinnen voor ouders die met hun kinderen een samengesteld gezin vormen of gaan vormen.


Tijdens de bijeenkomst geeft Margarita Bernal, stiefcoach/relatietherapeut bij Stiefgoed Leiden informatie over het vinden van je weg in de uitdagende en bijzondere situatie van een samengesteld gezin.


Fases

Ze legt uit wat de fases van een samengesteld gezin zijn, je rol binnen het gezin, hoe je het beste om kan gaan met je stiefkinderen, met je ex-partners en hoe je elkaar als partners kan steunen. Deze bijeenkomst is voor stellen die binnenkort gaan samenwonen of inmiddels samenwonen, maar verbetering willen in de wijze waarop het gezin functioneert.


De bijeenkomst is online via zoom op 9 maart van 19.30 tot 21.30 uur en is gratis.


Aanmelden kan via

www.cjgcursus.nl



Webinarserie ‘Connect met je puber’

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert speciaal voor de ouders van pubers (12 tot 16 jaar) een webinarserie ‘Connect met je puber’ over verschillende thema’s rondom het opvoeden van pubers.


Je kunt je voor alle webinars aanmelden, maar ook alleen voor de webinar van jouw keuze! Tijdens de webinars krijg je meer informatie en handvatten op verschillende thema's die spelen in deze leeftijdsfase. Webinar Praten met je puber, maandag 1 maart; Webinar Gezonder leven in coronatijden, maandag 8 maart; Webinar Je puber online, dinsdag 16 maart; Webinar Je kind en alcohol en drugs, donderdag 25 maart. De webinars zijn van 20.00 tot 21.00 uur. Meer informatie en aanmelden voor de gratis CJG-webinars: www.cjgcursus.nl