Leu en Lenie in de speciale corona-clip in Katwijk Centrael. | Foto: pr
Leu en Lenie in de speciale corona-clip in Katwijk Centrael. | Foto: pr Foto: pr

Katwijk Centrael doet gooi naar Kamerzetels

Als het aan lijsttrekker Ronald Tromp van Katwijk Kan Groter (KKG) ligt, hebben we nog dit jaar een kabinet-Tromp. De partij wil in maart namelijk meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. In het tv-programma Katwijk Centrael bij RTV Katwijk is er vanaf 22 februari van alles over te zien.


President Donald Trump heeft in Amerika dan wel het veld moeten ruimen, de Katwijkse Ronald Tromp, die nog afstamt van onze grote zeeheld Maarten Harpertszoon Tromp, is dat nog lang niet van plan. Als het aan hem ligt wordt Katwijk belangrijker dan Amerika en bijna net zo groot als het universum. Zo niet groter. Daarom neemt de KKG de nieuwe uitzending van Katwijk Centrael over van de makers, iets wat de partij in 2018 ook al eens flikte.

Maar goed, Ronald Tromp en zijn nieuwe spindoctor Leen de Best (Simply De Best) hebben dus grootse plannen, zoals te zien is bij RTV Katwijk.


Meedoen aan de landelijke verkiezingen in maart is de beste manier om Katwijk landelijk op de kaart te zetten, aldus beide heren. Zo willen ze het stoomgemaal en de buitensluizen weghalen om een open verbinding met zee te maken. Katwijk beschikt dan in één klap over een zeehaven. ‘Met het achterland hebben we verder niks te maken,’ aldus beide heren.


Rien Nagtegaal
vast in tunneltjes

Beide heren becommentariëren zowel de plaatselijke als de landelijke politiek. Dat is voor hen trouwens allemaal ‘één pot nat’. In ieder geval mag duidelijk zijn dat de KKG het beste alternatief is voor de gevestigde partijen.


In het tv-programma is ook aandacht voor problemen als corona en Leu en Lenie, die optreden in een heuse videoclip over het virus.


Verder staan de politici stil bij tunnels en tunnelvisie. Wat dat betreft worden Katwijkse bestuurders en politici niet ontzien.

Burgemeester Visser die bijvoorbeeld niets wil zeggen, wethouder Nagtegaal die vastzit in tunneltjes en een raadslid dat flats wil slopen. Niets is te dol.


Katwijk Centrael is vanaf maandag 22 februari gedurende twee weken te zien bij RTV Katwijk op televisie, via de website van RTV Katwijk en later ook op YouTube. Op tv zijn de uitzendingen dagelijks om 12.00, 18.00 en 21.30 uur (behalve zondags). Katwijk Centrael kunt u bijna niet ontlopen.


Het programma wordt gemaakt door Jaap Arnoldus, Adri van Beelen en Ruud Minnee.


'Met het achterland hebben we verder niks te maken'