Goede onderwijs-voornemens

Ingezonden n D66 Katwijk


Begin januari kwam er voor de Katwijkse jeugd en hun ouders een einde aan de kerstvakantie en begonnen de scholen weer. Helaas betekende dit thuis online lessen volgen. Niet fijn voor de kinderen, een hele toer voor ouders en ook op de scholen wordt alles uit de kast gehaald om het contact met leerlingen niet te verliezen. Om de medewerkers op basisscholen een hart onder de riem te steken bracht D66 Katwijk op alle Katwijkse basisscholen een nieuwjaarsgroet met iets lekkers voor in de lerarenkamer.


We kijken terug op een bijzonder jaar dat een grote impact had op onder meer het onderwijs en veel van de scholen heeft gevraagd. Maar is er als we vooruitkijken ook positief nieuws voor de Katwijkse scholen? Wat D66 Katwijk betreft staat 2021 in het teken van de nieuwe onderwijsagenda van de gemeente Katwijk. De onderwijsagenda komt er op aandringen van D66 Katwijk.


Scholen vormen de toekomst van Katwijk

D66 Katwijk wil dat voor ieder kind gelijke kansen worden gecreƫerd. Uitmuntend, passend en bereikbaar onderwijs voor elk kind staat hier aan de basis. Ook vinden we dat innovatie in het onderwijs door de gemeente gesteund en gefaciliteerd moet worden. We hopen in de onderwijsagenda brede samenwerking te zien met verenigingen en culture instellingen. Scholen en verenigingen vormen immers de toekomst van Katwijk.


CJG-Webinarserie

Get up! Tijdens        de lockdown

Aan alle ouders van kinderen van 2 tot 12 jaar biedt het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve gratis een serie korte Webinars aan.


Daar gaan we weer.... wekenlang geen school, geen sport, geen leuke tripjes, geen gezellige afspraken met familie en vrienden.

De kinderen thuis, vakantie, thuis-school en thuis-werk.. Jij moe, de kinderen moe, wekenlang bovenop elkaars lip. Hoe dan?!


In de webinarserie 'Get up! Tijdens de lockdown' geeft Tischa Neve je handvatten en tips om het thuis ook tijdens de lockdown gezellig te houden en actief bezig te zijn met je kinderen.


Je kunt ze makkelijk tussendoor bekijken. En bij elk Webinar krijg je 7 actieve, sportieve filmpjes en opdrachten van team Jonger Oranje voor het hele gezin om samen te bewegen.


Bekijk de 4 gratis Webinars van 25 minuten via www.cjgcursus.nl of via de CJG website van jouw gemeente.


Zeecontainer                in brand

Aan de Duyfraklaan in Valkenburg is afgelopen vrijdagavond rond 23.30 uur brand ontstaan in een zeecontainer. De brand werd ontdekt door de politie. De brandweer had de tijd nodig om de brand te blussen. Hoe de brand begonnen is, is niet duidelijk.