CDA blij met politiebureau in Katwijk

Ingezonden n CDA Katwijk


De politie in de Bollenstreek gaat terug van drie naar twee basisteams. Per 1 februari a.s. zal het team van politie Katwijk verder gaan als politieteam Katwijk-Noordwijk.


Het hoofdbureau blijft gevestigd aan de Piet Heinlaan in Katwijk, maar Noordwijk behoudt wel een passend bureau aan de Duinwetering in Noordwijk. Het CDA heeft zich altijd zeer bezorgd geuit over mogelijke sluiting. De gehele raadsperiode pleiten we er bij het gemeentebestuur al voor alles te doen om de sluiting van het Katwijkse politiebureau te voorkomen.


Binnen het nieuwe team vallen Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk. De nieuwe indeling is het gevolg van de gemeentelijke herindeling van onder andere Noordwijkerhout en de Zilk. Teylingen, Hillegom en Lisse gaan verder als het andere basisteam.


Personeelstekort

CDA woordvoerder veiligheid Dick Oudwater: ‘Ik ben blij dat het politiebureau behouden blijft voor Katwijk, maar ik maak me nog wel zorgen over het aantal formatieplaatsen van onze politie in Katwijk. Dit zouden 108 agenten moeten zijn, maar dit wordt nog steeds niet gehaald. De vijftien vacatures zouden door een verkorte politieopleiding binnen anderhalf tot twee jaar ingelopen moeten worden’.



Boeketdienst

Beelden van geloof/gelovigen: ‘Leven als overwinnaars’. Dit is het thema van de Boeketdienst zondagmiddag 24 januari om 17.00 uur in de Immanuëlkerk in Rijnsburg.


Spreker is ds. Taco Koster, de muziek wordt verzorgd door Paul van Hoek en band (geen samenzang) en dienstleider is Karin Nijgh.

In verband met het Covid-19 virus is het aantal plaatsen beperkt en moet er vooraf een plaats worden gereserveerd. Dit kan via www.protestantrijnsburg.nl en reserveer met de gele button rechtsboven. U bent van harte welkom.



Stillevenviering

In de Laurentiuskerk in Rijnsburg is er op zondag 24 januari na lange tijd weer een stillevenviering. De dienst is te volgen via kerkdienstgemist.nl. U kunt zich ook aanmelden voor de dienst via

www.eventbrite.nl.


In deze viering staan liederen, gebeden en lezingen uit de psalmen en het evangelie centraal. Er zijn momenten van stiltes, in het vertrouwen dat we tot rust mogen komen en iets van Gods nabijheid mogen ervaren. In deze avondviering is geen preek. De viering is een voortdurend gebed.

Tijdens deze viering is er ook de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken aan de paaskaars.