Corona-update Katwijk


Dalend aantal besmettingen

Het aantal besmettingen in Katwijk daalt. Vorige week werden er 209 nieuwe gevallen van besmetting gemeld bij de GGD Hollands Midden. Een week eerder waren dat er nog 343 en de weken daarvoor waren er meer dan 400 besmettingen per week. Afgelopen week werden twee Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis met corona en overleden drie plaatsgenoten aan het virus.

Afgelopen maandag en dinsdag werden respectievelijk 25 en 26 nieuwe Katwijkse besmettingen gemeld. Ook werden twee Katwijkers in het ziekenhuis opgenomen en overleed één plaatsgenoot aan het virus.

Het dalend aantal besmettingen lijkt aan te geven, dat het in Katwijk de goede kant op gaat, maar de nieuwe Britse variant ligt op de loer en is inmiddels ook hier in de regio aangetroffen, liet de GGD gisteren weten. Die Britse mutatie is voor het demissionair-kabinet in ieder geval reden om gistermiddag nog verdergaande maatregelen aan te kondigen, waaronder waarschijnlijk een avondklok, om met name die besmettelijkere variant tijdig de kop in te drukken.

Start vaccinaties

GGD Hollands Midden is vorige week vrijdag begonnen met het vaccineren van zorgpersoneel. Inmiddels zijn alle vaccinatieplekken voor zorgmedewerkers opgevuld. Zorgmedewerkers die zich wel willen laten vaccineren, maar zich niet meer konden aanmelden, worden teruggebeld voor een afspraak als er nieuwe vaccins beschikbaar zijn.

Vaccineren van 60+'ers begint naar verwachting half februari, afhankelijk van de levering van vaccins door de fabrikanten. De GGD, huisartsen en zorginstellingen zijn zich wel druk aan het voorbereiden op het vaccineren van deze groep. Vaccinatie is altijd vrijwillig en gratis.