Afbeelding
Foto: pr

Bibliotheek Katwijk en De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen, van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari, en vanwege de coronatijd verlengd tot 13 februari, gaat dit jaar vanwege corona anders dan anders. Bibliotheek Katwijk viert dit voorleesfeestje altijd van harte mee, maar dit keer geen voorstellingen, workshops en andere voorleesactiviteiten. Toch heeft de bibliotheek heeft toch een paar leuke acties tijdens deze 18de editie van de Nationale Voorleesdagen. Het Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’ staat centraal tijdens de Voorleesdagen.


De belangrijkste boodschap van de Nationale Voorleesdagen staat als een huis: samen ontdekken hoe leuk het is om voor te lezen. Voorlezen geeft vaak een perfect rustmomentje. En als bonus: voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin opgebouwd is en hun woordenschat én taalbegrip wordt vergroot.


De tijd die ouders van 0- tot 6-jarige kinderen aan voorlezen uit boekjes besteden wordt steeds minder. Daarom zijn, juist nu, De Nationale Voorleesdagen zo belangrijk. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.


Gratis lid worden
voor kinderen tot 6 jaar

De Nationale Voorleesdagen zijn dé gelegenheid om als ouder te ontdekken wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft voor je peuter of kleuter. En is je kindje nog geen lid van de bieb? Tijdens de Nationale Voorleesdagen schrijf je online via de website van de bibliotheek kinderen tot 6 jaar gratis (dus ook zonder 2,50 euro inschrijfgeld) in. Je kunt ook nog een leuke verrassingstas met prentenboeken aanvragen en daar stoppen we dan een Coco (het vogeltje uit het Prentenboek van het Jaar) vingerpopje in (zolang de voorraad strekt).


Haal een verrassingstas met prentenboeken op

Normaal gesproken starten de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek met een feestelijk Voorleesontbijt, maar dat zit er dit keer even niet in. Daarom wil de bieb in deze tijd graag iets extra’s voor haar jongste leden doen.


Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de Hoofdbibliotheek en haal een verrassingstas met prentenboeken op. In de verrassingstas vind je naast boeken ook een knutselinstructie voor het maken van Coco (het vogeltje uit het Prentenboek van het Jaar van schrijfster Loes Riphagen), een mooie kleurplaat én vogelzaad om Coco naar je eigen tuin te halen.


Voorlees fotochallenge

Geen activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bieb maar digitaal is er wel een leuke fotochallenge. Maak je meest originele of leuke voorleesfoto, tag de bieb @bibliotheekkatwijk op Facebook of Instagram en win het Prentenboek van het Jaar! Ondersteboven, in een tent, verkleed als een personage uit je favoriete boek: je kan het zo gek niet bedenken of het mag met deze challenge.


Maak samen met jouw (klein)kind een te gekke voorleesfoto en maak kans op het Prentenboek van het Jaar 'Coco kan het!' of het baby- en peuterboekje 'Mijn Tuin'. De winnaar mag kiezen.


Kijk voor de acties én de Prentenboeken TopTien 2021 op

www.bibliotheekkatwijk.nl >

nationale-voorleesdagen

Afbeelding