Het Taalhuis van de bieb in deze tijd

De bibliotheek aan de Hoorneslaan is vanwege de coronacrisis voorlopig nog dicht voor het publiek. De vele gebruikers van het Taalhuis krijgen toch zo goed mogelijk hulp en ondersteuning. Blijf vooral Nederlands oefenen in deze tijd!


Er zijn nu twee digitale taalcafégroepen. De groepen zijn op maandag om 13.00 uur of op dinsdag om 13.30 uur. Aanmelden: via mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl of appen naar 06 53588720.

Bij een taalcafégroep is iedereen welkom die beter Nederlands wil leren praten.



Hulp en ondersteuning

Voor de Schrijftafel kan er oefenwerk worden afgehaald worden: op donderdag tussen 10.30-11.30 uur bij Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Het werk kan via de brievenbus van de bieb weer worden ingeleverd worden. Niet vergeten een naam op het werk te zetten.

De vrijwilligers kijken het vervolgens na en de deelnemers krijgen het terug als ze de keer daarop nieuw werk komen halen.



Afhaalservice bibliotheek

Bibliotheek Katwijk is gestart met een afhaalservice voor leden bij de Hoofdbibliotheek.


Op maandag- tot en met vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur zijn de vooraf aangevraagde/gereserveerde boeken af te halen bij de Hoofdbieb aan de Schelpendam. Boeken inleveren mag ook.


Het doel van de lockdown is om contacten tussen mensen tot een minimum te beperken. De afhaalservice wordt dan ook zorgvuldig georganiseerd binnen de geldende veiligheidsmaatregelen.