Ilse Kuijt scoorde 18 punten tegen Groningen. | Foto: pr
Ilse Kuijt scoorde 18 punten tegen Groningen. | Foto: pr Foto: pr

Vrouwen Grasshoppers beginnen herstart competitie met overwinning

De vrouwen van de Katwijkse basketbalclub Grasshoppers zijn de herstart van de Eredivisie competitie dames afgelopen zaterdag begonnen met een kleine overwinning op het Groningse Martini Sparks. Mia Hordijk was nog afwezig vanwege haar knieblessure en coach Axel Gouw had Yara Paulides aan de selectie toegevoegd.

Na een stroef begin kan de thuisclub tegen het hardwerkende Groningen aanvankelijk niet echt weglopen. Via 9-8 halverwege eindigt het eerste kwart met een gelijke stand op het scorebord (15-15).

Ook de tweede periode laat lange tijd een gelijk opgaand scoreverloop zien maar dan zorgt een Katwijkse run vlak voor rust dat Sportiff Company Grasshoppers met een voorsprong de tweede helft ingaat. (35-25).

De eerste scores na de rust zijn voor Martini Sparks maar mede door een duidelijk strakkere verdediging van Grasshoppers kan de voorsprong in het derde kwart verder vergroot worden. Na een maximale voorsprong van 17 punten is de stand 51-37 bij aanvang van de laatste periode.

Het met veel energie spelende Sparks weet nog van geen wijken en 3 Groningse drietjes op rij met vervolgens een 9-0 run bezorgen de bezoekers zelfs een verrassende kleine voorsprong halverwege het laatste kwart (55-56). Daarna is het toch weer Grasshoppers die in een spannende eindfase orde op zaken stelt en de wedstrijd nipt weet te winnen. Eindstand 62-60. Coach Axel Gouw zag een zoekend team dat twee gezichten liet zien. Volgens hem nog genoeg aangrijpingspunten voor de training. Zijn korte commentaar: ‘De basis was verre van op orde’.

Scores: lse Kuijt 18 (9 reb); Deborah Vos 13 (6 reb); Sonja Kuijt 8 (9 reb); Iris Govers 8; Noor Driessen 7 (8 ass); Marieke van Schie 6 (7 reb); Tamlyn de Groot 4; Rosalie Aandewiel; Alissa vd Plas; Lotte van Kruistum; Yara Paulides; Liselot Kulk.

Komende week zaterdag staat een uitwedstrijd op het programma tegen BC Triple Threat. Aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur. Eerstvolgende thuiswedstrijd is op 30 januari tegen Jolly Jumpers, ook om 18.00 uur.

Kerkbalanslopers blij over de loper

Bevlogen verhalen van de ambassadeurs Marit Noordermeer en Martien van Steijn voor de Actie Kerkbalans 2021, foto’s van vorige inluidmomenten, het klokkenlied van kinderkoor De Vrolijke Noot.

Dat waren dé bouwstenen van de live uitzending zaterdagmiddag 16 januari vanuit de Katwijkse r.-k kerk in Katwijk aan den Rijn van het inluiden van deze jaarlijkse actie.

Samen met parochiaan Nico de Fretes lieten de ambassadeurs daarom om 13.00 uur de feestklokken minutenlang luiden. En kort daarna kwamen vele trotse lopers over de loper om hun te bezorgen enveloppen op te halen.

Feestklokken

Anneke van der Valk, coördinator van deze jaarlijkse Actie Kerkbalans, stond na afloop van deze live verslaggeving vanuit de parochiekerk van de H. Joannes de Doper in het kerkportaal om de enveloppen aan de lopers uit te delen.

‘Mooi om te zien hoe enthousiast deze trouwe lopers elk jaar zijn. En ook goed om te melden dat al een kleine tweehonderd parochianen de Actie Kerkbalans over de digitale snelweg afhandelen. Maar met deze feestelijke loper ontvingen we dankbaar onze lopers zaterdagmiddag.’

Foto’s van de voorbereidingen op deze Actie Kerkbalans, de live uitzending zo ook de lopers over de loper kunt u zien op de website www.joannesdedoper.nl in de rubriek ‘Fotogalerij’.