Stilleven viering

Zondag aanstaande, 24 januari, zal er na lange tijd weer een stilleven viering plaatsvinden in de Laurentiuskerk aan het Burgemeester Koomansplein te Rijnsburg.


I.v.m. corona zal de zang uitgevoerd worden door één zanger en kunt u zich voor de dienst aanmelden via https://www.eventbrite.nl/o/prot-gemeente-rijnsburg-30475688894. Uiteraard is de dienst ook te volgen via kerkdienstgemist.nl

In deze viering staan liederen, gebeden en lezingen uit de psalmen en het evangelie centraal. Er zijn momenten van stiltes, in het vertrouwen dat we tot rust mogen komen en iets van Gods nabijheid mogen ervaren. In deze avondviering is geen preek. De viering is een voortdurend gebed.

Tijdens deze viering is er ook de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken aan de paaskaars. Het aansteken van een kaarsje aan het licht van de Paaskaars kan een gebed betekenen, een teken van dankbaarheid, hoop of een stil gebaar waarmee je aangeeft wie je mist in je leven. Wanneer u niet in de kerk aanwezig kunt zijn, kunt u toch een kaarsje voor u laten aansteken.

U kunt dit aanvragen door een mailtje te sturen of een briefje in de brievenbus te doen. Het adres hiervoor is: maaikekort@hotmail.nl of Moleneind 25, 2231HA Rijnsburg. Vermeld hierin uw naam en de tekst die bij het aansteken van de kaars uitgesproken mag worden.