Wijkvereniging NNO ter ziele bij verkoop wijkgebouw aan UNI

Wijkvereniging Noord/Noord-Oost (NNO) stelt, dat zij ter ziele gaan als de gemeente besluit het wijkgebouw ’t Zandgat aan de E.A. Borgerstraat in Katwijk te verkopen aan muziekvereniging UNI. Dat schrijft het bestuur van de wijkvereniging in een ingezonden brief aan deze krant.


Muziekvereniging UNI kampt met ruimtegebrek in hun onderkomen aan de Wethouder D. Ouwehandstraat in Katwijk aan Zee. De gemeente liet eind vorig jaar weten wijkgebouw ’t Zandgat aan de UNI te willen verkopen, zodat UNI en NNO samen van dat pand gebruik kunnen maken. Om dat voor elkaar te krijgen, is alvast de huur van het wijkgebouw opgezegd.

Volgens NNO zijn de activiteiten van de wijkvereniging en muziekvereniging niet te verenigen. ‘Het programma van NNO biedt geen ruimte voor de UNI.’

‘Als de UNI het gebouw koopt, behoort wijkvereniging NNO met 400 leden tot het verleden', schrijft het bestuur van de wijkvereniging in de ingezonden brief. En daarmee zou de derde wijkvereniging in Katwijk verdwijnen. Eerder stopten de wijkverenigingen in de Molenwijk en Koestal-Overduin al met hun activiteiten.

De ingezonden brief van het bestuur van NNO is te lezen op pagina 15.