In provincie Zuid-Holland

Cultuur en erfgoed aantrekkelijk        voor jong en oud

Jeugdtheaterhuis, Stichting Educatieve Orkest Projecten, Kunstgebouw, Popunie en Erfgoedhuis Zuid-Holland zetten de komende jaren samen met de provincie Zuid-Holland hun enthousiaste, innovatieve en soms baanbrekende werk binnen de cultuursector voort. Gedeputeerden Willy de Zoete en Floor Vermeulen hebben hierover eerder deze maand afspraken gemaakt met de vijf organisaties.


‘Met deze afspraken geven we voor het eerst de organisaties die zó belangrijk zijn voor cultuur in onze provincie meerjarig zekerheid. In deze periode is dat extra belangrijk, ook omdat de organisaties zoveel doen om cultuur voor jong en oud ook tijdens deze pandemie levend te houden in Zuid-Holland’, aldus Floor Vermeulen.


Willy de Zoete valt hem bij: ‘Deze kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen vormen de ruggengraat van een levendige provincie waar iedereen kan meedoen en er voor elke interesse activiteiten en ontmoetingsplekken zijn. Plekken waar onze gezamenlijke belangstelling, geschiedenis en toekomst gedeeld kan worden. Het belang hiervan is extra duidelijk geworden het afgelopen jaar.’


Cultuureducatie

De inwoners van Zuid-Holland kunnen de komende jaren weer rekenen op talloze mooie initiatieven en projecten zodat iedereen in aanraking kan komen met cultuur en erfgoed.


Ook voor kinderen en andere groepen van de bevolking waarvoor dat niet zo vanzelfsprekend is. Daarbij speelt cultuureducatie een belangrijke rol in het terugdringen van laaggeletterdheid en houdt het ons erfgoed en immaterieel erfgoed levend.


22 afspraken

Jeugdtheaterhuis, Stichting Educatieve Orkest Projecten, Kunstgebouw, Popunie en Erfgoedhuis Zuid-Holland hebben met gedeputeerden Willy de Zoete en Floor Vermeulen 22 afspraken gemaakt om het belang van cultuureducatie, -participatie en erfgoed te ondersteunen.

De afspraken gaan over de periode tot en met 2023. Het algemene uitgangspunt van het afsprakenkader luidt dat cultuuronderwijs, cultuurparticipatie, talentontwikkeling en erfgoedbeleving positief bijdragen aan een open en inclusieve samenleving met gelijke kansen voor iedereen, waarin iedereen meetelt en meedoet.


Drugs in sok

De politie heeft vorige week woensdag op de Schimmelpenninckstraat in de Hoornes in Katwijk een verdachte aangehouden voor overtreding van de opiumwet.

De man werd rond 14.20 uur staande gehouden, maar rende tijdens het gesprek weg. De agenten hebben vervolgens te voet de achtervolging ingezet. Niet lang daarna hebben zij de man aan kunnen houden.

Tijdens het fouilleren werd een sok aangetroffen. In deze sok zaten tientallen gripzakjes met daarin vermoedelijk drugs. Ook zijn twee telefoons in beslaggenomen.