De proef met de avondopenstelling op donderdag wordt dit jaar voortgezet. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De proef met de avondopenstelling op donderdag wordt dit jaar voortgezet. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Tweede proef met avondopenstelling milieustraat

De proef met de donderdagavondopstelling van de milieustraat heeft vorig jaar niet significant veel meer bezoekers opgeleverd. Dat blijkt uit de evaluatie over de zes maanden (april-september), waarin de milieustraat op donderdagavond van 18.30 tot 20.30 uur open was. Er kwamen gemiddeld 15 bezoekers op die avonden. Volgens de gemeente komt dat ook, omdat er weinig ruchtbaarheid is gegeven aan die avondopening.

‘Een eerste conclusie zou zijn om de avondopenstelling niet voort te zetten vanwege het beperkte animo’, aldus de gemeentelijke afdeling Dagelijks beheer. Maar voorgesteld wordt om de pilot toch met een jaar te verlengen, juist omdat er door corona weinig ruchtbaarheid aan gegeven kon worden. ‘Het streven was om niet méér bezoekers te trekken, maar bezoekers vooral te spreiden over de dagen.’


Vanwege de doelstelling om tot meer afvalscheiding te komen, is de avondopenstelling ook een interessante servicemaatregel, aldus de afdeling.

Interessante service voor meer afvalscheiding


Voorgesteld wordt daarom ook dit jaar de proef met openstelling op donderdagavond voort te zetten, van april tot en met oktober. Bedoeling is om dat dan wel duidelijker en nadrukkelijk bekend te maken. Na afloop van die tweede proefperiode kan dan besloten worden over de definitieve invoering van een avondopenstelling.


Motie

De avondopenstelling van de milieustraat kwam er op verzoek van Hart voor Katwijk, CDA, VVD, DURF, Fractie Smits en ChristenUnie, die daarvoor een motie hadden ingediend tijdens de algemene beschouwingen in november 2019.


De start werd uitgesteld, vanwege de grote drukte op de milieustraat en lange rijen die ontstonden in de eerste lock down vorig jaar als gevolg van uitbraak van corona.

Uiteindelijk werd besloten de proef in april toch ‘low profile’ te beginnen.