Met een druk op de knop wordt de Actie Kerkbalans ingeluid. | Foto: Astrid van der Valk
Met een druk op de knop wordt de Actie Kerkbalans ingeluid. | Foto: Astrid van der Valk Foto: Astrid van der Valk

RK-kerk luidt Actie Kerkbalans in

Met luiden van de kerkklokken op de RK-kerk Joannes de Doper aan de Kerkstraat in Katwijk aan den Rijn gaat komende zaterdag 16 januari om 13.00 uur de jaarlijkse Actie Kerkbalans 2021 van deze kerk van start. Dat inluidmoment is voor ieder van 12.45 tot 13.05 uur live te volgen op www.joannesdedoper.nl.


Het programma begint in de kerk om 12.45 uur met een fotopresentatie en het klokkenlied van kinderkoor De Vrolijke Noot. Na inspirerende woorden van actie-ambassadeurs wordt de knop van de feestklokken om 13.00 uur ingedrukt.

Coördinator Actie Kerkbalans Van der Valk: ‘Dagelijks zetten zoveel vrijwilligers zich in voor onze kerk en dat op vele terreinen. Investeren in deze ‘levende stenen’, de vele vrijwilligers, is zo belangrijk en houdt de kerk vitaal. Want onze kerk verbindt mensen in deze roerige tijden, door liefde, geloof en de handen uit de mouwen te steken, en zeker ook de komende jaren.’

Deze extra aandacht voor de Actie Kerkbalans wordt in de Katwijkse parochiekern goed opgepakt. Van der Valk: ‘In 2018, bij ons tweede inluidmoment, werd er 80.835,- euro opgehaald. En afgelopen jaar was het zelfs 86.308 euro, waaronder 5.044,- van de extra corona-actie. Daar mogen we met elkaar zo trots op zijn. Ook dat we dit jaar gedeeltelijk al digitaal gaan, duurzaamheid telt immers ook mee. En de kerkbalanslopers komen deze zaterdag 16 januari vanaf 13.15 uur hun enveloppen in de kerk afhalen. De rode loper ligt dan klaar voor ze. En wie onze kerkbalansambassadeurs zijn… gewoon kijken dus om 12.45 uur.’



Politie waarschuwt voor oplichting

Politie Katwijk waarschuwt op Facebook voor oplichting op Internet.


Afgelopen dinsdag nam de politie een aangifte op van een mevrouw die haar telefoon te koop had aangeboden op de verkoopsite Marktplaats. Uiteindelijk heeft deze mevrouw door op een link te klikken een oplichter de toegang tot haar bankrekening verschaft.

De oplichter reageert op een advertentie die op Marktplaats staat door de verkopende partij te benaderen via whats-app. De oplichter toont interesse in het product en vraagt of het product opgestuurd kan worden.

De oplichter wil graag eerst dat de verkopende partij op een link klikt zodat de bankrekening van de verkopende partij geverifieerd kan worden. De oplichter geeft hierbij als reden aan dat hij bang is voor fraude.

Maar daar gaat het mis, want door te klikken op die link, krijgt de oplichter toegang tot de bankrekening van de verkopende partij. Zo kan het daarna gebeuren dat er geld wordt afgeschreven van jouw rekening, maar komt het ook voor dat er geld, dat verkregen is door andere mensen op te lichten even geparkeerd wordt op jouw bankrekening.

‘Let dus op!', luidt de waarschuwing van de politie.