Aafke van Rhijn (Voedselbank Katwijk) neemt de ONDB-cheque in ontvangst van ONDB-bestuurslid Fred Duijnstee. | Foto: pr
Aafke van Rhijn (Voedselbank Katwijk) neemt de ONDB-cheque in ontvangst van ONDB-bestuurslid Fred Duijnstee. | Foto: pr Foto: pr

ONDB steunt Voedselbank

Ondernemers Netwerk Duin- en Bollenstreek (ONDB) heeft destijds bij haar 10-jarig bestaan (in 2009) ooit een jubileumveiling gehouden, waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan wat zij ‘de kinderen van de Voedselbank’ noemden.


Kinderen, in de leeftijdsgroep van zo'n 8 tot 15 jaar, van ouders die gebruik maakten van een van de Voedselbanken in de Duin- en Bollenstreek. Met name de Voedselbanken van Katwijk en Hillegom hebben hier door de jaren heen dankbaar gebruik van gemaakt. De afgelopen elf jaren heeft het ONDB zodoende, altijd in de laatste week van de zomervakantie, elk jaar opnieuw weer een geheel verzorgde uitgaansdag voor deze kinderen georganiseerd.

Maar in 2020 liep het door alle corona-beperkingen helaas ineens allemaal anders.

Er kon dit jaar vanaf maart eigenlijk helemaal niets meer georganiseerd worden. Niet voor het ONDB zelf, maar ook niet voor ‘hun kinderen van de Voedselbank’.

Om dit jaar toch nog iets voor de Voedselbank te kunnen doen is er door het ONDB voor gekozen om het dit jaar dan maar middels een geldelijke bijdrage te doen.


Symbolisch

Het voor dit jaar symbolische bedrag van 2.020 euro is inmiddels aan de Voedselbank Katwijk verstrekt (zie foto). En hopelijk blijft het daar dan bij, want voor het komend jaar 2021 trekken ze er van de zomer natuurlijk veel liever weer gezamenlijk op uit.



Voor gescheiden ouders

Training Positief opvoeden start online

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) start 19 januari de gratis training Positief opvoeden voor gescheiden ouders. Gezien de coronamaatregelen wordt deze training deze keer online gegeven via Teams.


Deze training is voor ouders die in een (v)echtscheiding zijn of net afgerond hebben en problemen ondervinden als gevolg van deze scheiding. De Triple P training Positief opvoeden voor gescheiden ouders geeft je simpele, duidelijke handvatten over hoe om te gaan met de gevolgen van de scheiding.


Denk aan het hanteren van conflicten, het omgaan met de scheiding en bijbehorende emoties, de mogelijke gevolgen voor de kinderen, het ontwikkelen van een eigen probleemoplossend vermogen en het uitwisselen van tips voor een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning.

De cursus bestaat uit 5 online bijeenkomsten en een telefonisch contact en start op dinsdag 19 januari. Omdat kinderen niet aanwezig mogen zijn, is de cursus van 19.30-21.30 uur. De cursus is gratis.


Voor aanmelden of meer informatie ga naar www.cjghillegom.nl



CJG-Webinar

Hoe gebruiken kinderen online media?

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert een webinar over Kind en Media voor ouders van kinderen van 9 tot en met 12 jaar.


Wat doet je kind op de computer? Is je kind online wel veilig? Hoe lang mogen kinderen eigenlijk spelen op hun telefoon of tablet? Wat past bij de leeftijd? Veel ouders zijn bezorgd over het gebruik van beeldschermen en online media door hun kinderen.


Tijdens deze webinar krijg je als ouder informatie over ontwikkelingen van deze tijd, de beleefwereld van je kind en de mogelijkheden van het online zijn.


Ook krijg je handvatten voor de opvoeding van je kind op het gebied van beeldschermgebruik. Deze webinar is speciaal voor ouders van kinderen van 9 tot en met 12 jaar en wordt (online) gehouden op 19 januari, van 20.00-21.30 uur. Kosten: 5,- euro p.p. (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten). Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl

Wat doet je kind op de computer? Die vraag komt aan de orde tijdens de webinar. | Foto: pr