Om de kwaliteit van de parkeergarages te verbeteren is een coördinator nodig. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Om de kwaliteit van de parkeergarages te verbeteren is een coördinator nodig. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Coördinator voor betere kwaliteit parkeergarages

De gemeente Katwijk gaat een coördinator parkeergarages aanstellen om de kwaliteit van de parkeergarages te verbeteren. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Op dit moment wordt de coördinatie gedaan door extern ingehuurde medewerkers, dat werkt niet optimaal.


Medewerkers van de Maregroep en Ampliar lopen dagelijks tegen zaken aan die ze niet zelfstandig opgelost krijgen, of waarbij bijsturing nodig is als het gaat over klantgerichtheid. Ook is er een aantal administratieve taken die door de coördinator wordt afgehandeld. Een medewerker van de gemeente ondersteunt de coördinator op basis van een ‘klus’, maar in de praktijk blijkt het een fulltime job te zijn.


‘In de praktijk blijkt deze klus echter meer tijd te kosten dan vooraf bedacht’, aldus de gemeentelijke afdeling Planmatig Beheer. Met een coördinator in dienst van de gemeente verwacht de afdeling de kwaliteit te verhogen.


Het gaat om een pilot van 1 jaar, maar bij succes en definitieve aanstelling. De aanstelling kost de gemeente extra budget (52.395 euro), ‘maar binnen uiterlijk 5 jaar verwachten we dat we met de totale kosten voor het personeel in de parkeergarages weer terug zijn op hetzelfde niveau als het huidige budget.’



Wie spreekt de waarheid?

Ingezonden n


Naar aanleiding van de brief van de gemeente in de Katwijkse Post 24-12-2020 hebben wij als bestuur van de wijkvereniging NNO toch nog enige opmerkingen die door de gemeente niet zijn benoemd.


NNO heeft een gesprek gehad met de voorzitter van Muziekvereniging UNI. Hierbij werd duidelijk door de voorzitter gemeld dat het pand ’t Zandgat aan de E.A. Borgerstraat in Katwijk aan Zee uitdrukkelijk op de verkooplijst van de gemeente stond.

De voorzitter gaf aan, dat hij er niet over mocht spreken met de huidige huurders van het gebouw.


Hieruit blijkt dat de UNI zeer goed op de hoogte is van de gang van zaken bij de gemeente, terwijl het bestuur van NNO nog niet op de hoogte was gebracht van de overdracht van het pand.

Tevens dient opgemerkt te worden dat het programma van NNO geen ruimte biedt voor een muziekvereniging zoals de UNI. Hiervoor lopen teveel zaken door elkaar heen.

In een gesprek met wethouder Van Helden heeft deze expliciet aangegeven dat het pand niet op de verkooplijst staat van de gemeente. Met andere woorden wie spreekt de waarheid?

Na enkele verontschuldigingen vanuit de gemeente aangaande de gang van zaken, komt er geen antwoord hoe het nu verder moet. NNO geeft duidelijk aan, dat als de UNI het gebouw koopt, de wijkvereniging met 400 leden tot het verleden behoord, en dat NNO de sleutels zal overhandigen op de aangegeven datum van de gemeente op 1-1-2022.

Naar de mening van NNO, is het duidelijk dat het CDA behoorlijk achter deze verhuizing van de UNI zit , dit mede door een bericht van een raadslid op Facebook die een goed gesprek heeft gehad met de UNI , maar geen afspraak maakt met de huidige huurder.

Wij hebben diverse raadleden aangeschreven over de stand van zaken. Slechts 1 partij gaf antwoord. Daar hebben wij een goed gesprek mee gehad. DURF was de enige partij die naar ons verhaal wilde luisteren.

Wij hebben nu diverse gesprekken gehad met de gemeente, maar het staat vast dat de UNI het gebouw koopt en dat de wijkvereniging NNO (inmiddels de derde van Katwijk) door de gemeente ter ziele wordt gebracht.

Leg dat maar eens uit bij de verkiezingen.


Het bestuur van NNO

E.A.Borgerstraat 58

Katwijk aan Zee



Flexibel systeem voor straatverlichting Katwijk

De komende weken test Liander in Katwijk een nieuw systeem voor straatverlichting.


Dit nieuwe digitale systeem biedt de mogelijkheid om flexibel de straatverlichting per wijk eerder aan of later uit te zetten. Tijdens deze testperiode, van 11 januari tot en met vrijdag 5 februari, kan het zijn dat er straatverlichting overdag blijft branden.

De vraag aan inwoners is om overdag brandend straatverlichting tijdens deze testfase zo snel mogelijk door te geven. Dit kan via www.katwijk.nl/fixi of via het algemene telefoonnummer, 071 406 5000.

Op die manier kan Liander dit nieuwe systeem sneller overal in de gemeente toepassen.