Goeiendag neef


Wekelijks in deze krant de mailwisseling tussen Katwijkers Daan en Martin over wat hen bezighoudt.


aan: daan@watermail.com

van: martin@watermail.com

onderwerp: Goeiendag neef



Ha Daan,


Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar, neef, en al het nodige, zeggen wij als Katwijkers daar dan achteraan.

Ik val maar meteen in huis, met deze eerste mail van het nieuwe jaar. Wat verwacht jij dat dat jaar zal brengen? Voor jou en je dierbare vrouw een kleinkind, heb ik gehoord, jullie eerste. Nou, dat is meteen wel het mooiste nieuws, denk ik zo. Dan kan je weer met blokken spelen op de grond, als opa, dan heb je een excuus. Ik vind het altijd heerlijk om met mijn kleinkinderen weer te mogen scheppen op strand. Dammen in de zwin en dan stroomversnellingen maken. Heerlijk. Wel met een grote schep natuurlijk, dat mag als je groot bent. De volgende dag ben je altijd geradbraakt, en je kleinkinderen niet.

Wat ik verder verwacht, is dat er aan het einde van het jaar al veel mensen zijn ingeënt tegen dat vermaledijde virus. Maar ik hoop ook dat de mensen niet meteen weer allemaal tegelijk willen gaan vliegen en naar festivals moeten. Al die drukte. Wat moet je daar zoeken? De gekte.

Ik denk dat Trump tegen het einde van 2021 zoveel processen aan zijn broek heeft dat hij bij de voedselbank loopt. Het geld is op. Monopolygeld, nepgeld.


De Christelijke Opleidingsschool krijgt dit jaar de status van gemeentelijk monument, ik voel het, zodat er nog generaties lang schoolkinderen van dit lichte en zonnige gebouw kunnen genieten. Tegen het eind van het jaar ligt er dan sneeuw op het schoolplein en zijn de kinderen sneeuwballen aan het gooien. Ik krijg bij die school altijd zo’n heerlijk Jip-en-Jannekegevoel. Ritselaar Rindert Venema zoekt zijn verwoestende heil in een andere gemeente, of in militair oefendorp Marnehuizen bij Zoutkamp. Daar mag hij de hele dag hakken en slopen. En Cora Schuurman ligt aan de leugendetector.


Heb je trouwens gehoord van de petitie die twee Katwijkers zijn begonnen om de Christelijke Opleidingsschool voor sloop te behoeden? Heb jij al getekend? Ik wel, hoor.


Optimistische groeten van Martin



Snorfiets eigenwijze                bestuurder in beslag genomen

De politie heeft vorige week donderdag op de Hoorneslaan een snorfiets in beslag genomen. De bestuurder bleek geen geldig rijbewijs te hebben en had de snorfiets van zijn moeder geleend. Het was niet de eerste keer dat de bestuurder werd staande gehouden; het was de vijfde keer. Woensdag kreeg deze verdachte ook al een boete. Donderdag was het dus weer raak en deze keer werd ook de snorfiets in beslag genomen.

Dit alles, nadat de verdachte eerst had geprobeerd zich ‘los’ te rijden van de agenten.