Informatieve sessie over Afval anders inzamelen

In de gemeenteraad is op donderdag 14 januari tussen 19.30 en 21.30 uur een informatieve sessie over Afval anders inzamelen. Om het doel van 80 procent afvalscheiding eind 2023 te halen is meer afvalscheiding en minder restafval nodig.


Op basis van de eerder gestelde kaders is een combinatie gemaakt tussen de wensen van bewoners en het realiseren van de milieudoelstelling. Dit resulteert in keuzemenu’s voor de wijze van afvalinzameling per wijk.

Het college vraagt de raad om het grondstoffenbeleidsplan vast te stellen, in te stemmen met de invoering van een diftar per 1 januari 2023, de keuzemenu’s vast te stellen inclusief financiële vertaling en de uiteindelijke keuze bij de bewoners te laten.


Meepraten

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over het nieuwe afvalbeleid en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgt het politieke debat op 28 januari en neemt de gemeenteraad op 18 februari een besluit over het nieuwe afvalbeleid.


Spreekrecht en de vergadering volgen

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is verplicht, uiterlijk 48 uur voor de vergadering begint. Na aanmelding volgt uitleg over het spreekrecht. Aanmelden via mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071 4065302.

De publieke tribune in het gemeentehuis is gesloten. De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl. RTV Katwijk zendt deze vergadering ook uit.

_____________________


Gemeente start met preventief strooien

De gemeente is deze week begonnen met preventief strooien. De nachttemperaturen liggen rond het vriespunt en de gemeente draagt zorg voor het sneeuw- en ijsvrij houden van de belangrijkste doorgaande wegen, fietspaden, bruggen, routes voor hulpdiensten en routes om de wijk uit te rijden.

Het streven is dat inwoners binnen 350 meter een gestrooide weg kunnen bereiken.