Petitie voor behoud Opleidingsschool

Er is een internetpetitie gestart voor behoud van de Christelijke Opleidingsschool aan de Parklaan in Katwijk. Het schoolbestuur wil die school slopen voor nieuwbouw, dat beter aan de hedendaagse onderwijsfaciliteiten voldoet. Dat is in het huidige gebouw niet mogelijk, ook niet door verbouw, aldus het schoolbestuur.

Gemeente en schoolbestuur zijn al jarenlang met elkaar in gesprek over vervangende nieuwbouw, maar erfgoedorganisaties Cuypersgenootschap, Bond Heemschut, Comité Karakteristieke Panden Katwijk en oud-leerlingen hebben daar bezwaar tegen aangetekend. Die vinden de school een ‘uniek voorbeeld van architectuur uit de tijd van de wederopbouw’.

‘Er is al genoeg afgebroken in Katwijk, ook gebouwen uit de naoorlogse periode van de wederopbouw', meldt de petitie. Daarom is met behoud van het schoolgebouw nog iets van de architectuur uit de naoorlogse periode van de wederopbouw te redden en te restaureren. Voor huisvesting van de school moet naar eer andere oplossingen worden gezocht.


De petitie is inmiddels meer dan 200 keer ondertekend.

petities.nl > red-christelijke-opleidingsschool