Alzheimer Café via RTV Katwijk Radio

Veilig in het verkeer met dementie

Alzheimer Café Katwijk is de plek waar alles rondom dementie bespreekbaar is voor cliënten, familieleden en iedereen die met dementie te maken heeft. In verband met de Coronamaatregelen is het Alzheimer Café te beluisteren via RTV Katwijk-radio.

Op woensdag 13 januari om 18.00 uur maakt Hendrik Jan van der Waal van de FDT-lotgenoten (Frontotemporale Dementie) luisteraars wegwijs in wat er nog wel en niet kan in het verkeer met dementie.

Dementie veroorzaakt op den duur steeds meer stoornissen in het denken, handelen en organiseren. In het verkeer moet je snel beslissingen nemen en de situatie goed overzien. Mag je eigenlijk nog wel autorijden als de diagnose dementie gesteld is? Als naaste van iemand met dementie vraag je misschien af of fietsen of de scootmobiel gebruiken nog wel veilig kan. Hendrik Jan legt uit in hoeverre iemand met dementie aan het verkeer mag deelnemen. Maar ook hoe dat veilig kan en wat je moet regelen.

Net als in een gewone Alzheimer Café bijeenkomst wordt de gastspreker geïnterviewd. Deze keer door Gerard Bol van RTV Katwijk. En net als in een gewone bijeenkomst kunt u vragen stellen. Luisteraars kunnen naar de studio bellen om vragen te stellen aan Hendrik Jan.