Dit deel van de Nachtegaallaan komt bij de begraafplaats (links). | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Dit deel van de Nachtegaallaan komt bij de begraafplaats (links). | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Nachtegaallaan grotendeels bij begraafplaats Duinrust getrokken

Dit jaar staat de tweede uitbreiding van begraafplaats Duinrust aan de Parklaan in Katwijk aan Zee gepland. De aangrenzende Nachtegaallaan gaat dan voor een groot deel bij de begraafplaats behoren. Voor auto’s en fietsen wordt het laatste stuk aan de Parklaanzijde afgesloten worden.


De bungalows naast Overduin zullen van de andere kant blijven wel bereikbaar en het trottoir blijft als wandelpad over de hele lengte voor voetgangers gehandhaafd.


Er komt een volwaardige extra ingang tot de begraafplaats aan de Nachtegaallaan, die goed bereikbaar is vanaf de Ichthuskerk en Overduin. Ook komt er een nieuwe opslagloods, die gecamoufleerd wordt door beplanting.


Noodzaak uitbreiding

De uitbreiding van de begraafplaats is noodzakelijk, omdat die vol raakt. Vanaf 2019 was er nog voor 2 tot 3 jaar ruimte voor zandgraven en 10 jaar voor keldergraven. De nieuwe uitbreiding, die in het voorjaar van 2022 gereed moet zijn, voorziet in 598 graven.


Plan en toelichtingsfilmpje op website

Stichting Beheer Begraafplaatsen Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee wil haar nieuwe plannen, die samen met een landschapsarchitect ontwikkeld zijn, graag toelichten aan de omwonenden en andere belangstellenden door een inloopbijeenkomst te organiseren in de aula.

Maar door de coronacrisis is dit nu onmogelijk. Daarom krijgen de direct omwonenden een brief en staat op de website van de Hervormde Gemeente een korte presentatie en video over de uitbreiding:

www.hervormdkatwijk.nl/
uitbreiding-begraafplaats-duinrust

Reacties op of vragen over de beoogde uitbreiding kunnen tot en met maandag 25 januari worden gemaild naar:

begraafplaatsen@hervormdegemeentekatwijk.nl