Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Extra weekmarkt in centrum Katwijk

De gemeente past het Marktregelement aan, waardoor er op donderdag ook een weekmarkt gehouden kan worden in het winkelcentrum van Katwijk aan Zee. Het gaat om een pilot tot het einde van het jaar. Winkeliersvereniging Zeezijde start medio juli tot in september een donderdagmarkt in de Princestraat en op het Andreasplein. Winkeliersvereniging Zeezijde ziet hoe moeilijk ondernemers en winkeliers het op dit moment hebben door corona. Daarom heeft de vereniging en voorstel uitgewerkt voor een weekmarkt op donderdag en deze ingediend bij de gemeente. Die gaat akkoord en besluit het Marktreglement daarop aan te passen. ‘We hopen hiermee de lokale ondernemers in deze moeilijke tijd een steuntje in de rug te geven', zegt wethouder Jacco Knape. ‘Daarnaast biedt deze tijdelijke weekmarkt een kans. Het idee van een tweede weekmarkt lag al langer op tafel. We kunnen nu in de praktijk ontdekken of een tweede weekmarkt bevalt bij inwoners en ondernemers'.



De vereniging hoopt dat de weekmarkt op donderdag het winkelgebied aantrekkelijker maakt en voor meer inkomsten kan zorgen. Van Rijn: ‘We gaan er natuurlijk voor zorgen dat alles veilig is voor bezoekers en dat de coronaregels nageleefd kunnen worden’. Zo worden grote kramen gebruikt en worden deze ruim opgesteld, zodat er voldoende ruimte is voor bezoekers om zich te verspreiden of bijvoorbeeld om met voldoende afstand te kunnen afrekenen. Daarnaast worden voor elke kraam op de grond blokken aangegeven van anderhalve meter om veilig boodschappen te kunnen doen. Ook komt er een eenrichtingsroute langs de kramen waarbij bezoekers nog kunnen besluiten om nog een ronde te lopen.


De marktroute loopt vanaf Café De Branding door de Princestraat tot aan het Andreasplein. Bezoekers kunnen verschillende producten en lekkernijen kopen, zoals groenten en fruit, vis, kaas, noten, dekbedovertrekken, kleding, tassen en riemen, churros en patat.