Afbeelding
Foto: pr

Hollandse Nieuwe voor zorgverleners

De jaarlijkse veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat dit jaar niet door vanwege de coronabeperkingen. Het Nederlands Visbureau brengt daarom op alternatieve wijze de Nieuwe Haring onder de aandacht om consumenten te laten weten dat de Hollandse Nieuwe, vangst 2020, er vanaf vrijdag 12 juni weer is. Het startmoment op donderdag 11 juni om de eerste Hollandse Nieuwe te presenteren bestaat uit overhandiging van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aan Ernst Kuipers en Diederik Gommers van het Erasmus MC in Rotterdam. Deze mannen zijn al wekenlang dagelijks het gezicht en kompas voor vele Nederlanders. Ze zijn ook de verpersoonlijking van de grote groep zorgverleners in de frontlinie. Naast de overhandiging van het eerste vaatje nieuwe haring wordt volop haring gepresenteerd voor alle hardwerkende zorgverleners. Naast de mensen in het Erasmus MC worden ook andere ziekenhuizen getrakteerd op deze eerste vangst van 2020.



Vanaf vrijdag 12 juni, de dag na dit persmoment, is de Hollandse Nieuwe weer overal te koop.


Hollandse Nieuwe stijl

Voor de campagne Hollandse Nieuwe Stijl, haring zoals je ‘m nog nooit geproefd hebt, heeft het Nederlands Visbureau culinair expert, foodie en haringliefhebster Miljuschka gevraagd vier Hollandse Nieuwe Stijl-recepten te bedenken. Ze zijn allemaal eenvoudig te maken en ‘onweerstaanbaar lekker’.

Het Nederlands Visbureau deelt de recepten met haar volgers op Visrecepten.nl en de gelijknamige social mediakanalen.

Daarnaast is een receptenfolder geproduceerd met Hollandse Nieuwe Stijl met de recepten. Dit receptenboekje komt bij de visdetaillisten te liggen om mee te geven aan hun klanten.