Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Geen Kippen- en Kuikenloop dit jaar

Stichting Katwijk Wandelmarathon besluit vanwege de coronacrisis de zestiende editie van de Kippen- en Kuikenloop op zaterdag 13 juni niet door te laten gaan. Gelet de ontwikkeling van het coronavirus vindt het bestuur het onverantwoordelijk om de wandelaars bloot te stellen aan de risico's hiervan. Het bestuur heeft overwogen om de wandeltocht uit te stellen naar een later tijdstip in dit jaar, maar laat weten dat dat vanwege de onzekerheid over coronavirus, de druk op de organisatie en de vraag of de vergunning voor dit evenement dan wordt verstrekt, geen optie is. Het bestuur maakt al wel de datum bekend van de editie volgende jaar, die is op zaterdag 12 juni. Daarvoor moet opnieuw worden ingeschreven.. Het betaalde inschrijfgeld van dit jaar, 110.000 euro, krijgen de deelnemers niet terug. Dat geld wordt later het jaar overgemaakt naar KWF Kankerbestrijding en KiKa. Beide organisaties kregen 55.000 euro namens Stichting Katwijk Wandelmarathon.



Wandelaars die via de actiepagina van KWF of zelfstandig bezig zijn geweest om gelden in te zamelen, wordt aangeraden om die actiepagina’s live houden tot de volgende editie van volgend jaar. Het is natuurlijk ook mogelijk om het al ingezamelde geld af te dragen op de bankrekening van Stichting Katwijkse Wandelmarathon: NL 50 RABO 0122 2625 14.


Wandelaars

Dit jaar was de inschrijving voor de Kippenloop in record tempo, binnen enkele uren, volgeboekt. ‘Des te meer is het jammer dat de wandeltocht niet door kan gaan. Zeker vanwege uw enthousiasme en de betrokkenheid bij het doel waarvoor we dit allemaal doen’, aldus het bestuur, dat hoopt dat er volgend jaar weer zoveel enthousiasme is.