Recordaantal kandidaten op VVD-lijst

verkiezingen n De VVD heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 bekendgemaakt. Na de nieuwe lijsttrekker Lennart van der Plas, die al eerder was verkozen, staan de huidige raadsleden Annette Brul en Bastiaan Zuyderduyn op 2 en 3. De top 5 is verder gevuld met huidig burgerraadslid Leendert Hoek en veiligheidsexpert Vanja Ljujic. 

In totaal gaat de VVD met 29 kandidaten de verkiezingen in. De partij spreekt op haar website van een ‘record-kandidatenlijst’: niet eerder in de recente geschiedenis waren zo veel mensen kandidaat voor de lokale afdeling van de VVD. 

De lijst kent dan ook veel nieuwe namen. Onder hen zijn jonge gezichten als Vincent Bolland, Remzi Sen en Francine Heijnen, en bekende ondernemers zoals Dirk Schipper, Marco van Duijn, Pieter Vooijs en Richard van der Horst. Huidig fractievoorzitter Toon Stegmann is op plek 29 de lijstduwer. 

Lijsttrekker Lennart van der Plas: ‘Ik ben zeer trots om aanvoerder te mogen zijn van dit geweldige team. De lijst kent een mooie mix in leeftijd en expertise van kandidaten. Bovendien zijn bijna alle kandidaten al vele jaren of zelfs levenslang inwoner van onze mooie gemeente. Ik kijk dan ook met vertrouwen vooruit naar de komende gemeenteraadsverkiezingen.'