Vieren in de r.-k kerk tot en met oud en nieuw

joannes n De Nederlandse bisschoppen hebben per 1 december de coronamaatregelen uitgebreid. Dat geldt na 17.00 uur ook met Kerstmis. Dat besluit heeft voor iedereen consequenties en m.b.t. de kerstvieringen is er voor de parochie van de H. Augustinus, dus ook voor de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk, een nieuw vieringenschema opgesteld. En gelukkig kan er tot 17.00 uur wel met elkaar gevierd worden in de Katwijkse r.-k kerk aan de Kerkstraat 70, maar ook thuis is alles middels de livestream te volgen op de computer. 

Natuurlijk wil men in deze parochiekern meer kerstvieringen, maar het is niet anders. Maar er zijn dan wel hele mooie vieringen met elkaar te beleven, thuis via de livestream en zeker ook in de kerk. Wilt u in de viering aanwezig zijn, stuur dan een mailtje naar joannesdedoper.katwijk@casema.nl of meldt u aan middels de website www.joannesdedoper.nl via de knop ‘Vieringen’ bij de betreffende viering.


De kerstgezinsviering vrijdag 24 december van woord en gebed is om 15.00 uur met De Vrolijke Noot en kapelaan Plavcic. Het mooie project van de kinderwoorddienst wordt dan ook afgesloten. Het thema is ‘Een stralende nacht’ en met vele kerstliedjes zeker een heerlijke viering om in de kerk of thuis samen mee te zingen. Aanmelden vooraf is verplicht. De livestream van deze viering wordt om 19.00 uur uitgezonden. 

De nachtmis is om 15.00 uur in de H. Willibrord in Oegstgeest. Aanmelden vooraf bij deze parochiekern is verplicht. De livestream van deze viering wordt om 21.00 uur uitgezonden. 

Zaterdag 25 december, op het hoogfeest van Kerstmisis de eucharistieviering om 9.30 uur met Cantemus en pastoor Franken. Aanmelden vooraf is verplicht. Deze viering is ook thuis live via genoemde website te volgen. 

Feest in de stal zondagochtend 26 december? Om 9.30 uur worden alle kinderen uitgenodigd om op bezoek te gaan bij de kerststal in de r.-k kerk. Het kerstverhaal wordt aan de kleinsten uitgelegd, er wordt meegezongen met kerstliedjes op de beamers ondersteund door pakkende filmpjes, gebeden en nog veel meer. Ralph Severens en Gerard Bol zullen als herbergiers de deuren van hun herberg wijd openzetten voor deze ontmoeting. Omdat we op geboortebezoek gaan, vragen we de kinderen om een cadeautje mee te nemen, een knuffeltje. Deze worden bij de stal verzameld in manden en na afloop aan een goed doel geschonken om andere kinderen blij te maken.

Er is geen oudejaarsviering op vrijdag 31 december en viering op nieuwjaarsdag zaterdag 1 januari in de Katwijkse kerk. De viering b.g.v. Nieuwjaar zondag 2 januari om 9.30 uur is met Cantemus en pastor van Vliet. Dat is dan natuurlijk ook het feest van Driekoningen. Aanmelden is hiervoor niet nodig.