Ook dit jaar ging het Sinterklaasfeest op de Sjaloomschool online. | Foto: PR
Ook dit jaar ging het Sinterklaasfeest op de Sjaloomschool online. | Foto: PR Foto: PR

Sinterklaas op afstand en leerlingen in quarantaine

sintoplossing n Op de Sjaloomschool houdt Meester Gert zijn mobieltje in zijn hand en betrekt via videobellen een van zijn leerlingen bij het spektakel van Sinterklaas in de aula. Een leerling uit groep 5 zit thuis met een jonger broertje van twee jaar op haar schoot. Het gezin zit al een paar dagen in quarantaine. De meester bracht vorige week al even haar eigen schoollaptop langs zodat ze online kan meedoen met de klas. “Jammer hoor voor de leerling, maar we betrekken haar er gewoon bij op deze manier”, zegt Gert Spoormaker, meester van groep 5.


Op deze school zijn ze wel wat gewend na vorig jaar een zelfde soort belevenis te hebben gehad. 


Toen kwam de Sint ook gewoon op school en had hij er zelfs ‘geslapen’. Tenminste zo leek het. De goede Sint bleek ook dit jaar al in de aula te zijn.

Gecentraliseerd programma

Met uitzondering van de Pieten, die met een bakfiets over het schoolplein scheerden richting het gebouwtje De Torteltuin, bleef de Sint voor een heel groot deel op een en dezelfde plek. Daar waar vorig jaar nog voorzichtig in de klas werd gekeken, was er dit jaar sprake van een gecentraliseerd programma in een goed geventileerde aula. 


Online betrokkenheid

De hele ochtend was er een live uitzending op social media.


Net als overigens straks met Kerst. De voorbereidingen van de videocompilatie waar alle klassen een bijdrage leveren rondom de geboorte van Jezus zijn inmiddels in volle gang. In de ochtend ontbijten de leerlingen nog met elkaar op school, maar in de avond geldt voor iedereen dezelfde situatie. 


In quarantaine of niet: iedereen beleeft op donderdag 23 december om 19.00 uur thuis voor de buis het kerstfeest van school. Weliswaar wel via social media en op afstand van elkaar.