Mantelzorgers bellen met mantelzorgers

klankbord n Welzijnskwartier zoekt extra vrijwilligers voor het Belteam Mantelzorg. 17.000 mensen in Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg zijn mantelzorger. Zo’n 20% daarvan heeft het zwaar en behoefte aan een luisterend oor. Maar mantelzorgers vertellen hun verhaal niet zo snel, omdat ze vinden dat hetgeen ze doen heel normaal is. Daarom bellen de vrijwilligers van het Welzijnskwartier hen actief op. Dit belteam kan extra hulp gebruiken.

Het belletje naar de mantelzorgers is belangrijk. Het biedt mantelzorgers de gelegenheid een praatje te maken en hun verhaal te doen. Het telefoongesprek wordt dan ook zeer gewaardeerd. En die waardering doet de vrijwilliger weer erg goed.


Een voorbeeld van zo'n mantelzorger is meneer Van Rijn. Hij zorgt al 3 jaar voor zijn vrouw die na een herseninfarct halfzijdig verlamd is. Dit doet hij met veel liefde en plezier. Samen redden zij zich goed. Maar meneer Van Rijn heeft wel af en toe behoefte aan een gesprek met een deskundige vrijwilliger. "Dat geeft weer even adem."


Gedegen ondersteuning

De huidige belvrijwilligers kunnen het aantal noodzakelijke telefoongesprekken niet aan. Daarom zoekt Welzijnskwartier extra mensen die die zich goed kunnen inleven in de situatie van mantelzorgers. Uiteraard krijgt u daar goede begeleiding bij.

Profiel: mensen met een luisterend oor, zoals mensen met mantelzorgervaring. 4 uur per week beschikbaar. De intentie om tenminste een jaar dit mooie werk te doen. Men krijgt instructies waarmee u goed beslagen ten ijs komt. Men moet zaken in de computer kunnen registreren.


Geïnteresseerd in dit dankbare werk? App, bel of mail dan met Amber Slobbe: (06) 82095359 mantelzorg@welzijnskwartier.nl


Sien last kerstviering af

Philadelphia n Per zondag 28 november is de avondlockdown ingegaan (tussen 17.00 en 5.00 uur), hetgeen is afgekondigd tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november. 

Om deze reden heeft het bestuur van Sien moeten besluiten om de jaarlijkse kerstfeestviering voor haar leden (mensen met een beperking) NIET door te laten gaan. Dit is heel spijtig want de voorbereidingen waren al in volle gang. “Opnieuw moeten we onze leden teleur stellen” Het bestuur hoopt op betere tijden, zodat zij weer van alles kan organiseren voor haar doelgroep!