Fietspad Zeeweg-Oost moet over

foutje n Het afgelopen voorjaar aangelegde fietspad langs de Zeeweg-Oost moet opnieuw worden betegeld. 

Bij de aanleg van de nieuwe fietspaden zijn er door de aannemer per vergissing dunnere tegels gelegd dan afgesproken. De dunnere tegels zijn minder comfortabel voor fietsers en slijten sneller. Er kunnen verzakkingen van het fietspad ontstaan, en deze tegels zijn bovendien niet goed bestand tegen voertuigen voor beheer en onderhoud. 


De aannemer vervangt de tegels door nieuwe tegels van de juiste dikte. Voor de gemeente zijn daar geen kosten aan verbonden. De werkzaamheden aan de fietspaden duren tot medio januari. Tijdens het werk worden fietsers met borden omgeleid.


Jacco Knape nieuwe lijsttrekker SGP

verkiezingen n De ledenvergadering van de SGP heeft de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar vastgesteld. Wethouder Jacco Knape is tot lijsttrekker gekozen.

Een belangrijke wijziging is dat de lijst niet meer wordt aangevoerd door Wouter-Jan Vroegindeweij, die heeft aangegeven niet meer verkiesbaar te zijn, maar door Jacco Knape (50), inmiddels een bekende in de Katwijkse politiek. 


Op twee staat Dirk Remmelzwaal (60), al vele jaren gemeenteraadslid. In het dagelijkse leven is hij werkzaam bij de Belastingdienst, in de fractie de financieel expert. Wim van Duijn (57) neemt de derde plaats in. Als specialist ouderengeneeskunde ligt zijn specifieke aandacht in de gemeenteraad bij zorg- en welzijnsonderwerpen. Jan de Vreugd (39) op vier is in het dagelijks leven werkzaam bij TNO als werktuigbouwkundig ingenieur in de lucht- en ruimtevaart. Hij hield zich in de afgelopen periode onder andere bezig met jeugdzorg en duurzaamheid. Nieuwkomer bij de eerste vijf is Jan van Dam (27). In het dagelijkse leven afdelingsmanager bij het Leger des Heils in Den Haag. In de achterliggende raadsperiode al actief als burgerraadslid en inmiddels goed ingevoerd in de Katwijkse politiek.

Op plaats 6 tot en met 10 is ook plaats gemaakt voor nieuwe gezichten. IJsbrand Guijt (38), CFO bij Hoek Groep is een goede aanvulling voor de financiƫle expertise in de fractie. Jaap Klok (34) is verantwoordelijk voor planning en inkoop bij Nobels Group en commissielid Waterveiligheid en Waterketen bij het Hoogheemraadschap. Ook is hij bestuurslid van de provinciale SGP-afdeling Zuid-Holland.

Klaas Hoek (27) is naast interim financial bij Laudame Financials ook bestuurslid bij de plaatselijke afdeling van de SGP. Bram Kunz (51) is naast predikant en theoloog bij Driestar Educatief ook voorzitter van de plaatselijke afdeling van de SGP. Johan van der Plas (54) is manager bij Liander met expertise in energie en duurzaamheid.



Op woensdag 1 december wordt digitaal het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Een online avond met ruimte voor vragen en discussie. Wilt u een link ontvangen om deze avond mee te maken, dan kunt u zich aanmelden katwijk.sgp.nl > verkiezingsprogramma